İşgalci İsrail mahkemesinden Şeyh Raid Salah'a 28 aylık fiili hapis cezası

İsrail işgal  rejimine bağlı olan Hayfa Sulh Ceza Mahkemesi, savunma heyetinin, 1948 Filistin İslami Hareketi lideri Şeyh Raid Salah hakkındaki hapis cezasına yaptığı itirazı reddetti. Siyonist Mahkeme, Şeyh Salah’ın 28 aylık fiili hapis cezasının önümüzdeki ay başlamasına hükmetti.

İşgalci İsrail mahkemesinden Şeyh Raid Salah'a 28 aylık fiili hapis cezası
16 Tem 2020 18:26:42

İsrail’in haksız ve hukuksuz uygulamalarına karşı Şeyh Salah’ın haklarını savunan heyet, Hayfa Sulh Ceza Mahkemesi’nin Şeyh Raid Salah hakkındaki hapis cezasına yapılan itirazı reddettiğini, 28 aylık fiili hapis cezasını kararlaştırdığını ve söz konusu cezanın 16 Ağustos'ta başlamasına hükmettiği bildirdi.

2019 yılı 24 Kasım tarihinde İsrail'in kuzeyindeki Hayfa kentinde görülen duruşmada, İsrail Mahkemesi, "terör örgütüne destek olmak" ve yasaklı olan “1948 Filistin İslami Hareketi”ne destek verdiğini ileri sürdüğü Şeyh Salah'ı kınamıştı.

Siyonist İsrail yönetimi, 1948 Filistin İslami Hareketi'nin kuzey kanadını Kasım 2015'te Mescidi Aksa ve Doğu Kudüs'te işgal karşıtı faaliyetler yürüttüğü gerekçesiyle "terör örgütü" ilan ederek yasaklamıştı.

Diğer taraftan işgal rejiminin kötü emellerine hizmet eden Hayfa Sulh Ceza Mahkemesi, geçen Şubat ayında görülen duruşmada, Şeyh Salah'ı yaptığı konuşmalar nedeniyle aralarında "terör örgütüne destek" iddiasının da bulunduğu 4 ayrı suçtan 28 ay hapse mahkûm etmişti.

Mahkeme, daha önceki 11 aylık tutukluluk sürecini göz önünde bulundurarak Şeyh Salah'ın 28 aylık fiili hapis cezasının 17 ayını cezaevinde geçirmesine ve 25 Mart'ta cezaevine teslim olmasına hükmetmişti.

Hakkındaki hapis cezasının kesinleşmesinden sonra basına yaptığı ilk açıklamalarda Şeyh Salah, kendisini tebrik ederek, “İsrail’e karşı verdiği mücadelede büyük bir başarı” elde ettiğini kaydetti.

Hapis cezasının beklenilen bir karar olduğunu belirten Şeyh Salah, İsrail’in işgal altındaki Kudüs şehrine ve ilk kıblemiz Mescidi Aksa’ya karşı başlattığı savaşta İslami değerlerin ve Filistin davasının galip geleceğinin altını çizdi.



0 Yorum

Yorum Yaz