İşgalci israil'in açık cezaevine çevirdiği mahalle

Hz. İbrahim, oğlu İshak ve torunları Yakup ve Yusuf Peygamberlerin ve eşlerinin kabirlerinin bulunduğu Halilurrahman İbrahim Camii ve çevresi zulme tanıklık etmeye devam ediyor.

İşgalci israil'in açık cezaevine çevirdiği mahalle
29 Kas 2017 11:09:37

El-Halil kentinin Eski Şehir bölgesindeki Es-Selayme Mahallesi'nde yaşayan Filistinliler, İşgalci israil ordusunun dikenli tellerle abluka altında adeta "açık bir hapishane" hayatı yaşıyor.

Halilurrahman İbrahim Camii'ne giriş sırasında da aynı işgalci israil zulmü devam ediyor. Camiye giriş çıkışlar ancak işgalci israil'in insanlık dışı uygulamalarından geçtikten sonra mümkün olabiliyor.

Camiye ve mahalleye girmek isteyen Müslümanlar demir kafeslerle çevrelenmiş bir alana sokulduktan sonra turnikeler ve bariyerlerden tek tek detaylı aramaya tabi tutulduktan sonra içeri alınıyor. Müslümanlar camiye girmeden önce birkaç elektronik taramadan geçmek zorunda bırakılıyor.

İşgalci israil, Müslümanların kişilerin ibadet özgürlüklerini ve kutsal mekanlarını koruma altına alan uluslararası anlaşmalar ve kanunları tanımamakta ısrar etmeyi sürdürüyor.

Halilurrahman İbrahim Camisi minberinin Nureddin Mahmud Zengi tarafından, şamdanlarının II. Abdülhamid Han tarafından konulan tam dört peygamberlerin kabrini misafir eden kutsal bir mekân...



0 Yorum

Yorum Yaz