İşgalci İsrail'in esaretindeki Abdullah Bergusi açlık grevine girdi!

Filistinli Abdullah Bergusi işgalci İsrail'in esaretinde uğradığı haksızlıklar nedeniyle açlık grevine girdi

12 Haz 2022 11:59:44

Filistinli mahkum Abdullah Bergusi açlık grevine girdi

Filistinli mahkum Abdullah el-Bergusi, İsrail yönetimi cezaevleri idaresi tarafından tek kişilik hücreye konulması ve ailesinin ziyaretine izin verilmemesini protesto için üç gün önce başladığı açlık grevine devam ediyor.

Filistinli esir  Abdullah el-Bergusi, İsrail yönetimi cezaevleri idaresi tarafından tek kişilik hücreye konulması ve ailesinin ziyaretine izin verilmemesini protesto için üç gün önce başlattığı açlık grevine devam ediyor.

Abdullah el-Bergusi'nin kızı Tala, ailesinin yıllar sonra ziyaret izinlerini almasının ardından babasına ziyaret yasağı konulduğunu belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre İsrail yönetiminin cezaevleri idaresi, mahkum el-Bergusi'yi 31 Mayıs'ta Ramon Cezaevi hücrelerine nakletmişti.

50 yaşındaki el-Bergusi, uzun yıllar boyunca kendilerine tek kişilik hücre cezası uygulanan mahkumların başında geliyor.

Filistinli Mahkumkar Kulübü, geçtiğimiz günlerde yayınladığı bildiride, ''Bu adım, İsrail yönetimi cezaevleri idaresi tarafından mahkum Abdullah el-Begusi’ye uygulanan intikam operasyonundan başka bir şey değildir'' açıklaması geldi

Filistinli mahkum Abdullah el-Bergusi, 67 kez müebbet ve 5200 yıl hapis cezasıyla insanlık tarihinin en uzun hapis cezası mahkumlarından sayılıyor.

İsrail yönetiminin, geçtiğimiz yıl Eylül ayında bazı Filistinli mahkumların tünel kazarak cezaevinden kaçmasından bu yana hücre cezalarını yoğunlaştırdığı, Mart ayının sonu itibariyle hücre cezası verilen mahkum sayısının 29’a ulaştığı kaydedildi.



0 Yorum

Yorum Yaz