İşgalci İsrail'in Kutsal Mekanlara Yönelik Barbarlığı Bitmiyor

Filistin Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığı, haziran ayı raporuyla işgalci İsrail'in İslami kutsal mekanlara yönelik yürüttüğü sistematik barbarlığı gözler önüne serdi. Rapora göre, silahlı işgal güçlerinin koruması altındaki binlerce gaspçı, Mescid-i Aksa’ya 26 kez barbarca baskın düzenlerken, Harem-i İbrahim Camisi’nde ise ezan okunmasını 84 kez engelledi.

Eklenme Tarihi: 05 Tem 2026
2 dk okuma süresi
Güncelleme Tarihi: 05 Tem 2026
İşgalci İsrail'in Kutsal Mekanlara Yönelik Barbarlığı Bitmiyor

İşgalci İsrail'in Filistin topraklarındaki İslami varlığı ve kutsal mekanları hedef alan saldırganlığı, haziran ayında da hız kesmeden devam etti. Filistin Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığı tarafından yayımlanan resmi raporda, terör estiren işgal mekanizmasının ve sivil maskeli gaspçıların Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa ile Harem-i İbrahim Camisi başta olmak üzere İslami sembolleri açıkça hedef aldığı vurgulandı.

Kudüs'te Kirli Provokasyon ve Baskın Dalgası

Haziran ayı boyunca Filistin topraklarını gasbeden 4 bin 212 işgalci İsrailli, siyonist polis ve askerin tam koruması altında Mescid-i Aksa’ya 26 kez baskın düzenledi. Kutsal mabedin avlusunda kışkırtıcı ritüeller gerçekleştiren gaspçılara yol açan işgal güçleri, özellikle cuma günleri Müslümanların ibadet hakkını gasp ederek Mescid-i Aksa’ya girişleri sert kısıtlamalarla engelledi.

Ayrıca, ırkçı kimliğiyle bilinen işgalci İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in Mescid-i Aksa'da sinagog kurulmasına yönelik hadsiz açıklamaları, kutsal mekanın tarihi ve hukuki statüsünü tamamen ortadan kaldırmayı hedefleyen tehlikeli bir barbarlık tırmanışı olarak kayıtlara geçti.

El Halil'de Ezan Sesi Susturulmak İsteniyor

İşgalci yönetimin pervasızlığı yalnızca Kudüs ile sınırlı kalmadı. El Halil kentinde bulunan Harem-i İbrahim Camisi’ni adeta ablukaya alan işgal ordusu, caminin kutsiyetini günlük faşizan uygulamalarla çiğnedi. Haziran ayında Harem-i İbrahim Camisi’nde tam 84 kez ezan okunmasını engelleyen işgalciler, ay boyunca cami içine 950 kez zorbalıkla giriş yaptı. Caminin doğu kapısını kilitli tutan ve Müslüman idareye danışmadan avluya çatı inşa eden işgal yönetimi, camiyi fiilen Yahudileştirme adımlarını hızlandırdı.

Camileri Ateşe Veren Siyonist Vandallık

Siyonist barbarlık Batı Şeria genelinde de ibadethaneleri hedef almaya devam etti. Raporda aktarılan diğer verilere göre, Filistin topraklarını gasbeden ırkçı İsrailliler, Ramallah'ın kuzeyindeki Cilciliya ve Mezari en-Nubani beldelerinde yer alan iki camiyi ateşe verdi. El Halil'deki Re's Camisi'ne de baskın düzenleyen barbarlar, cami duvarlarına işgal bayrakları asarak Filistinlilerin ibadet etmesini zor kullanarak engelledi.

Filistin Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığı, uluslararası topluma ve İslam dünyasına çağrıda bulunarak, işgalci İsrail'in İslami kutsal mekanlara yönelik bu azgınca ihlallerini ve faşizan saldırılarını durdurmak için derhal somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı.