İşgalciler Kudüs'teki tarihi caddelerin isimlerini değiştiriyor

İşgalciler Kudüs'teki tarihi caddelerin isimlerini değiştiriyor
04 Eyl 2021 22:52:22

Siyonist işgal belediyesi, Kudüs'ün tarihi kesimini oluşturan Eski Kudüs'te tarihin önemli izlerini taşıyan eski caddelerin isimlerini değiştirmeye başladı. İşgal belediyesinin bu caddelerin eski isimlerinin üzerine boya çekip yerine Tevrat'tan birtakım ibarelerle yeni isimler yazdığı belirtildi. 

Kudüs araştırmaları konusunda uzman olan Fahri Ebu Diyab bugün (4 Eylül Cumartesi) yaptığı açıklamada; "İşgal belediyesinde çalışan bir ekip Eski Şehir'deki tarihi El-Vad Yolu'nun ismini değiştirip yerine Hecfura Meydanı diye yazdı." dedi. 

El-Vad Yolu'nun Babu'l-Amud'dan başlayıp güneye doğru ilerleyerek Burak Duvarı'nda son bulduğunu hatırlatan Ebu Diyab, bu yolun tarihi açıdan büyük bir öneme sahip olduğuna dikkat çekti. 

Ebu Diyab, bu yolun adının değiştirilmesinin işgal rejiminin kutsal şehri İsrailleştirme projesinin bir parçasını oluşturduğunu dile getirdi. İşgal rejiminin bu projeyle aynı zamanda Kudüs'ün tarihi kimliğini de tahrif etmek, onun İslamî ve Arap kültürüne ait vasfını değiştirmek istediğini vurguladı. 



0 Yorum

Yorum Yaz