İsrail askerleri Batı Şeria'da 3 Filistinliyi yaraladı

İsrail askerleri işgal altındaki Batı Şeria'da Yahudi yerleşimlerini protesto eden Filistinlilere müdahalede bulundu. 3 kişi yaralandı, onlarca kişi göz yaşartıcı gazdan etkilendi.

İsrail askerleri Batı Şeria'da 3 Filistinliyi yaraladı
22 Mar 2022 17:38:08

Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı "Ayrım Duvarı ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Konseyi" ile Ramallah'ın batısında yer alan Ras Karkar ve Harbesa Beni Haris köy meclisleri, İsrail'in Er-Riysan Dağı'nı kontrol altına alma planlarını ve yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini protesto etmek için gösteri düzenledi.

Yerel kaynakların aktardığına göre, İsrail askerleri gösteriye katılan Filistinlilere, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermilerle müdahale etti. İsrail askerleri ayrıca gazetecileri de darbetti.

Sağlık ekipleri, biri başından olmak üzere 3 Filistinlinin plastik mermi ile yaralandığını, başından yaralanan Filistinlinin hastaneye kaldırıldığını açıkladı. Ayrıca sağlık ekipleri onlarca Filistinlinin göz yaşartıcı gazdan etkilendiği belirtti.

Yahudi yerleşim birimlerini birbirine bağlamak isteyen İsrail, 2018'de bölgeye buldozerlerle girerek Er-Riysan Dağı'nda yol açma çalışması başlatmıştı. Bölge sakinleri buna karşı çıkmış ve gösteriler düzenlemişti.



0 Yorum

Yorum Yaz