İsrail işgal güçleri 3 Filistinli genci daha tutukladı

İsrail işgal güçlerine bağlı özel bir kuvvet, bu sabah (18 Temmuz Cumartesi) Ramallah'ın kuzeyindeki el-Celzun kampına saldırı düzenleyip üç Filistinli genci tutukladı.

İsrail işgal güçleri 3 Filistinli genci daha tutukladı
18 Tem 2020 22:03:07

Filistin Esirler Enformasyon Ofisi, evlerine yapılan baskınlar sonucu tutuklananların 19 yaşındaki Raid İbrahim el-Beyari, 19 yaşındaki Kusey Raid Berekat ve 18 yaşındaki Abdullah Muhammed Şerake olduğunu belirtti.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde baskın düzenleyen İsrail askerleri üç gencin gözlerini bağlayıp gözaltı merkezlerine götürdü. 

Ramallah'ın kuzeyinde dar bir alan üzerine kurulu ve sürekli bir çatışma noktası olan el-Celzun Mülteci Kampı'nda yaşayan 14.000 Filistinli, hâlihazırda bulundukları yeri evlerine dönüş için, geçici bir süreliğine kaldıkları bir durak olarak görüyor.

Hamas’ın Batı Şeria'daki medya ofisi tarafından yayınlanan bir rapora göre, işgal güçlerinin Haziran ayında işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te Filistinlilere yönelik tutuklamalarında büyük bir artış yaşandı.

Söz konusu raporda, işgal rejiminin Haziran ayındaki tutuklamalarının 478’e ulaşarak bir önceki aya göre ikiye katlandığı ve en çok tutuklamanın Kudüs’te gerçekleştiği belirtiliyor.

Etiketler:   Filistin


0 Yorum

Yorum Yaz