• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • İsrail’de koalisyon hükümeti, bir milletvekilinin daha istifasıyla parlamentoda azınlığa düştü

İsrail’de koalisyon hükümeti, bir milletvekilinin daha istifasıyla parlamentoda azınlığa düştü

İsrail’de koalisyon hükümeti, bir milletvekilinin daha istifasıyla parlamentoda azınlığa düştü
19 Mayıs 2022 18:58:43

İsrail’de Başbakan Naftali Bennett’in kurduğu koalisyon hükümeti, bir milletvekilinin daha istifasıyla parlamentoda azınlığa düştü.
Son olarak sol parti üyesi Arap milletvekili Ghaida Rinawie Zoabi’nin istifasıyla 120 sandalyeye sahip İsrail parlamentosunda, koalisyon hükümetine destek verenlerin sayısı 59’a düştü.

İdeolojik nedenlerden dolayı partisinden ayrıldığını duyuran Zoabi basına da sızan yazılı açıklamasında, Kudüs'teki Mescid-i Aksa'da şiddetin artması ve geçen hafta Filistinli bir gazetecinin cenazesinde İsrail polisinin sert tutumunu istifasına gerekçe gösterdi.

Daha önce koalisyonu destekleyen radikal sağ Yamina üyesi Idit Silman, nisan ayı başında partisinden istifa ettiğini açıklamıştı.

İsrail'de 8 partiden oluşan koalisyon hükümeti, geçen yıl haziran ayında güvenoyu alarak Binyamin Netanya'nun 12 yıl süren başbakanlık dönemini bitirmişti.

Gelecek Var Partisi lideri Yair Lapid ve Yamina lideri Naftali Bennett'in öncülüğünde oluşturulan koalisyon hükümeti, Netanyahu karşıtlığında birleşmiş, farklı görüşlere sahip 8 partiden oluşuyor.

Hem sandalye sayısının kritik eşikte olması hem partilerin bazı konularda tamamen farklı görüşlere sahip olması nedeniyle İsrail'de koalisyonun ömrünün uzun soluklu olup olmayacağı bir süredir tartışılıyordu.



0 Yorum

Yorum Yaz