İsrail’in Lübnan’a Saldırılarında Şehit Sayısı 570’e Ulaştı

İsrail’in 2 Mart’tan bu yana sürdürdüğü yoğun hava ve deniz saldırıları sonucu Lübnan’da şehit sayısı 570’e, yaralı sayısı 1.444’e yükseldi. Binlerce kişi barınma merkezlerine başvurmak zorunda kaldı.

Eklenme Tarihi: 11 Mar 2026
1 dk okuma süresi
Güncelleme Tarihi: 11 Mar 2026
İsrail’in Lübnan’a Saldırılarında Şehit Sayısı 570’e Ulaştı

Lübnan Sağlık Bakanlığı ve Ulusal Afet Risk Yönetimi Komitesi tarafından yapılan son açıklamaya göre, işgalci İsrail’in 2 Mart’tan bu yana Lübnan’a düzenlediği yoğun saldırılarda şehit sayısı 570’e ulaştı, yaralı sayısı ise 1.444’e yükseldi. Önceki raporlarda şehit sayısı 486, yaralı sayısı ise 1.313 olarak bildirilmişti.

Açıklamada, ülke genelinde açılan 580 barınma merkezine başvuran kişi sayısının 759 bin 300’e ulaştığı, yaklaşık 122 bin kişinin bu merkezlerde geçici olarak barındığı bildirildi. Lübnan yetkilileri, sivillerin korunması ve barınma ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmaların sürdüğünü vurguladı.

İşgal ordusundan yapılan açıklamada, 2 Mart’ta Lübnan’dan füze atıldığı tespit edilmesinin ardından ülkenin kuzeyinde sirenler çalmaya başladı. Ardından işgalci İsrail, Lübnan geneline yönelik yoğun hava ve deniz saldırıları başlattı, başkent Beyrut’u da hedef aldı. İşgal ordusunun açıklamasına göre, kara işgali genişletme kararı da alındı.

Yetkililer, saldırılar nedeniyle Lübnan’da geniş çaplı bir insani kriz yaşandığını ve durumun giderek ağırlaştığını belirtti. Sivil altyapının büyük zarar gördüğü bölgelerde şehit sayısı artarken, barınma ve temel ihtiyaçlar için yoğun çalışmalar sürüyor.