Kainat eczanesinden böbrek dostu 12 besin

Diyabet, kalp hastalıkları ve yüksek tansiyon peki ama böbreklerimizin bütün bu tehditlere karşı daha sağlıklı ve dayanıklı olması mümkün mü? Evet, ABD'de yapılan son bilimsel çalışmalara göre, bazı gıda maddelerini düzenli tüketenlerde bu risk ciddi manada azalıyor.

Kainat eczanesinden böbrek dostu 12 besin
05 Kas 2017 14:24:36

İŞTE O GIDALAR

Sarımsak Taze sarımsak güçlü anti-inflamatuar özellikleri gösterir. Kolesterolü düşürmek ve böbrekler için oldukça faydalıdır. Sarımsakta antioksidan yüksektir.

LAHANA

Brokoli, karnabahar ve bunun gibi tüm sebzelerde, böbrekler maksimum kapasitede çalışabilmesi için gereken lif, C vitamini ve K vitamini yüksektir. Sebzelerden turp böbrek hastalığı olanlar için idealdir. Salatalarınıza lahana eklemek de böbreklere iyi gelen bir yöntemdir.

YUMURTA

Yumurta akı genel sağlığı iyileştirmek yardımcı olabilecek birçok temel vitamin ve mineraller açısından zengindir. Yumurta akı, yüksek protein, düşük potasyum, fosfor ve bol miktarda demir barındırarak böbrekleri iyi durumda korumayı sağlar.

SOĞAN SARIMSAK

Soğan da kalp ve damar sağlığına iyi gelen ve kanserle mücadele eden antioksidanlar ile doludur. Çiğ olarak tüketilen soğan böbrek hastalığı olan herkese iyi gelecektir.

BALIK

Soğuk su balıkları, somon, alabalık, ringa, sardalye ve bunun gibi balıklar, insan vücudunun kendi üretemediği kaliteli protein ve omega-3 yağ asitleri içerir.Taze balık tüketen insanlarda kronik böbrek hastalığına yakalanma riski azalır.

KIZILCIK

Tüm meyveler vücuda faydalıyken kızılcık idrar yolu enfeksiyonlarını yok etmek için ayrıca anılmayı hak ediyor. Kızılcık böbreklere oldukça iyi gelir.
 

ELMA

Elma, bazı kanser türleriyle savaşmada, bağlantılıdır. Elmalardaki anti-inflamatuar bileşikleri, onu mükemmel bir böbrek dostu yapar.

ZEYTİNYAĞ

Zeytinyağı antioksidanlar açısından oldukça zengindir. Amacınız potansiyel böbrek hastalıklarını engellemek ve kaliteli bir diyet yapmaksa kesinlikle tavsiye edilir.

ADAÇAYI

Adaçayının insanı rahatlattığı biliniyor. Ancak böbreklere de büyük bir rahatlama getirdiği unutulmamalı.

ZENCEFİL

Böbrek için zencefili çiğ ya da pişmiş olarak tüketmek çok yararlıdır. Zencefilin kanı temizleme ve böbreği toksinlerden arındırma özelliği vardır. Diyabetli hastaların böbrek sağlığını korumasına da zencefil yardımcı olur.

ZERDEÇAL

Antiseptik özelliği taşıdığı için zerdeçal bir çok ilacın da içinde bulunur.

KABAK ÇEKİRDEĞİ

Kabak çekirdeği antioksidan özelliği, mineral ve vitamin açısından zengin olmasıyla oldukça yararlı bir gıdadır. Böbreklerimizi serbest zararlı radikallerden korur.

KIRKKİLİT OTU

Kırkkilit otu, mesane ve böbrek rahatsızlıklarında, taş ve kum rahatsızlıklarında çok faydalıdır. Böbrek kumu, böbrek ve mesane taşları sorunu yaşayanlar, Kırkkilit Otu ile demlenen çaydan hergün bir fincan içerlerse böbreklerin çalışması hızlandırılabilir. Bu sayede kırkkilit otu böbrek taşı oluşumunu önlerken, oluşmuş taşları da düşürmeye yardımcı olur.



0 Yorum

Yorum Yaz