• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Karamollaoğlu'ndan Alparslan Kuytul tepkisi: Fikirlerinden dolayı bir aileyi sıkıntıya girdirmek insanlıkla bağdaşmaz

Karamollaoğlu'ndan Alparslan Kuytul tepkisi: Fikirlerinden dolayı bir aileyi sıkıntıya girdirmek insanlıkla bağdaşmaz

SP Lideri Karamollaoğlu, cezaevindeki Alparslan Kuytul Hoca ve Osman Kavala'ya yapılan muamelenin doğru olmadığını ifade etti.

Karamollaoğlu'ndan Alparslan Kuytul tepkisi: Fikirlerinden dolayı bir aileyi sıkıntıya girdirmek insanlıkla bağdaşmaz
17 Tem 2019 19:39:49

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu bu hafta gerçekleştirdiği basın toplantısında Alparslan Hocaya yapılan zülme dikkat çekti.

Konuşmasına 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenleri anarak başlayan Karamollaoğlu, tutuklu yargılanan Alparslan Kuytul Hoca hakkında da konuştu."İnsanları cezalandırırken iktidara olan yakınlıklarına göre değil kanunlar çerçevesindeki suça göre ceza vermek zorundayız. Adalet bu demektir" diyen Karamollaoğlu şu ifadeleri kullandı: 

İktidarın fikirlerini benimsemeyenler, onlara fikren kafa tutanlar zora bulaşmamışlarsa cezalandırılmamalı. Cezada ölçü vardır. İnsana eziyet edilmez. Hapse atılır ama aileleriyle bile irtibat kurmamalarına izin vermemezlik edilmez. Hapis işkence yeri değildir.

 Saadet Partisi lideri, "Kendisinin daha gözaltındaki dönemde ailesiyle telefonla bile görüşmesine izin verilmedi. Sadece eziyet etmek için. Bunun hesabını Cenab-ı Hakk'ın huzurunda kimse veremez. Allah'tan korkun" dedi. 

Alparslan Hocanın çocukları hakkında da dava açıldığını hatırlatan Karamollaoğlu, "Bu tutumu kesinlikle doğru bulmadığımızı ifade etmek istiyorum. Günahtır. Sadece fikirlerinden dolayı bir aileyi böyle bir sıkıntının içine itelemek insanlıkla bağdaşmaz" ifadelerini kullandı. 



0 Yorum

Yorum Yaz