Katil Esad'dan Demografik Savaş

Zalim Beşşar Esad yeni kimlik bahanesiyle milyonlarca Suriyeliyi vatandaşlıktan çıkarmaya hazırlanıyor. 10,5 milyon Suriyelinin ülke dışında buna ek olarak da 4,5 milyon kişininde muhalif bölgelerde yaşadığı biliniyor.

Katil Esad'dan Demografik Savaş
17 Mayıs 2017 08:58:00

Suriye’de Esed rejimi tarafından kabul edilen yeni yasa kapsamında Suriyeliler vatandaşlıktan çıkarılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Vatandaşlık haklarının kazanılması için tüm Suriyelilere en geç 2018 yılı sonuna kadar yeni kimlikleri alma zorunluluğu getirildi.

YENİ DEVLET KURACAK

Suriye Geçici Hükümet Başbakan Yardımcısı Vecih Cuma yeni yasa ile 10,5 milyon Suriyelinin vatandaşlık haklarını kaybedeceğini belirtti. Kabul edilen yasayı Yeni Şafak’a değerlendiren Vecih Cuma, “Türkiye, Ürdün ve Lübnan başta olmak üzere 10,5 milyon Suriyeli ülke dışında yaşamaya mahkum edildi. Buna ek olarak 4,5 milyon kişi de muhalif bölgelerde yaşıyor. Rejim tarafından çıkarılan yasada Büyükelçilikler ve konsolosluklar kimlik verme hakkından mahrum kılındı. Sadece rejime ait bölgelerde kimlik dağıtımı yapılacak. Bu demektir ki yeni demografi bu yasa ile şekillenecek” dedi.

 

Etiketler:   demografik savaş


0 Yorum

Yorum Yaz