Katil İsrail 2020'de aralarında çocukların da bulunduğu 48 Filistinliyi şehit etti

Hukuk tanımaz ve saldırgan eylemleriyle dünya gündeminden düşmeyen İsrail güçleri, 2020 yılında aralarında 2 kadın ve 8 çocuğun da bulunduğu 48 Filistinli sivili şehit etti.

Katil İsrail 2020'de aralarında çocukların da bulunduğu 48 Filistinliyi şehit etti
02 Oca 2021 17:18:26

Filistin hükümetine bağlı Filistin Şehit Aileleri Ulusal Topluluğu’nun Başkanı Muhammed Sabihat, vatandaşların hareketini büyük ölçüde kısıtlayan koronavirüs salgını nedeniyle son bir yılda dünyanın içinden geçtiği zor koşullara rağmen İsrail işgal güçlerinin, Filistin halkına yönelik terör saldırılarını her şekilde sürdürdüğünü söyledi.

Konu hakkında yaptığı açıklamasında Sabihat, eli kanlı İsrail askerlerinin şehit ettiği Filistinlilerin sivil vatandaşlar olduğuna, bunların arasında kadın ve çocukların yanı sıra bir engellinin de bulunduğuna dikkat çekti.

Topluluk tarafından yayınlanan raporda, 2020 yılında şehadet şerbeti içen 48 Filistinliden 36’sının işgal altındaki Barı Şeria’dan geriye kalan 12’sinin ise Gazze Şeridi’nden olduğuna yer verildi. Raporda ayrıca şehitlerin ikisinin kadın diğerlerinin de erkek olduğu ifade edildi.

Raporda şehitlerin yaşça en küçüklerinin 13 yaşındaki bir çocuk olduğu kaydedildi. Filistin Sağlık Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde 13 yaşındaki Ali Eymen Ebu Aliyya'nın İsrail askerlerince karnından vurulduğunu ve hastanede yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.

Diğer taraftan İsrail güçleri, 2019'da ise abluka altındaki Gazze Şeridi'nin yanı sıra işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te toplam 149 Filistinliyi şehit etmişti.

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi'nin verilerine göre, İsrail güçleri 2018'de abluka altındaki Gazze Şeridi'nin yanı sıra işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 295 Filistinliyi şehit etmişti.



0 Yorum

Yorum Yaz