Katil İsrail Gazze’ye saldırdı: 6 şehit

İşgal güçlerinin abluka altındaki Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus beldesine karadan ve havadan düzenlediği saldırıda; biri Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayı'nın komutanlarından olduğu belirtilen 6 Filistinli şehit oldu.

Katil İsrail Gazze’ye saldırdı: 6 şehit
12 Kas 2018 07:28:38

İşgal güçlerinin abluka altındaki Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus beldesine karadan ve havadan düzenlediği saldırıda; biri Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayı'nın komutanlarından olduğu belirtilen 6 Filistinli şehit oldu.

İddiaya göre, Han Yunus'un 3 kilometre kadar iç kısımlarına kadın kıyafetli olarak sızan İsrail Özel Kuvvetleri, biraraçta bulunan Filistinli komutan Nur Bereke'yi kaçırmak istedi. Ancak çatışma çıktı. Bunun üzerine İsrail F-16'ları bölgeye 20 kadar füze fırlattı. Operasyon bölgesinde büyük hasara neden olan saldırılarda Bereke ve 5 Filistinli şehit edilirken, 7 kişi de yaralandı. Bu sırada bir İsrail askerinin öldüğü öne sürüldü. Bir askerin esir alındığı iddiası, İsrailli kaynaklarca yalanlandı. Çatışmalar sürerken, İsrail'in Gazze sınırında bulunan 10 yerleşim yerinde, olası füze saldırılarına karşı alarma verilerek, halka "Sığınaklara gidin" uyarısı yapıldı.

İSRAİL'E KINAMA
Öte yandan Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Doğu Kudüs'te 792 yeni konut inşaatına onay vermesine de sert tepki göstererek, bunun uluslararası hukukun ihlali olduğunu bildirdi. Açıklamada, "İki devletli çözüm vizyonuna geri dönülemez şekilde zarar veren bu yasa dışı adımları reddediyoruz" denildi.



0 Yorum

Yorum Yaz