Kremlin: Erdoğan ve Putin birbirine benziyor

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın birbirlerine benzediğini, bu nedenle de çok güç durumlarda dahi bir çözüm bulabildiklerini söyledi.

Kremlin: Erdoğan ve Putin birbirine benziyor
19 Tem 2020 08:51:29

Sputnik Türkçe'nin aktardığına göre, Kremlin Sözcüsü Peskov, Rusya'da yayın yapan Avtoradio radyosuna açıklamalarda bulundu. Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, görüşmeleri esnasında sorunları somut bir biçimde ortaya koyduğunu ve ‘gerçekten dediği şeyi kastettiğini' belirtip daha sonra da hemen sözünü verdiği şeyi yerine getirdiğini söyledi.

Peskov şöyle devam etti: “Putin ile Erdoğan bu bakımdan birbirlerine benziyorlar. Bu nedenle de çok güç ve karmaşık durumlarda dahi bir sonuç ve çözüm elde edebiliyorlar.”

Kremlin Sözcüsü, iki liderin görüşmelerinde her daim bir neticeye varılmasının sebepleri hakkındaysa, “Hem Putin hem de Erdoğan dediklerinin sorumluluğunu alıyorlar, her ikisi de durumun kontrolünü elinde tutuyor, her ikisi de belirleyici ve hızlı kararlar alabiliyorlar” dedi.



0 Yorum

Yorum Yaz