Kuzey Kore'nin füze tatbikatlarına karşı 3 ülke ortak tatbikat yapacak!

Kuzey Kore'nin tek taraflı düzenlediği füze tatbikatlarına karşı Japonya, ABD ve Güney Kore'den ortak tatbikat

Kuzey Kore'nin füze tatbikatlarına karşı 3 ülke ortak tatbikat yapacak!
12 Haz 2022 10:25:58

Kuzey Kore'nin füze denemelerine karşı 3 ülkeden ortak tatbikat

Singapur'da düzenlenen zirveye katılan Japonya, ABD ve Güney Kore'den, Kuzey Kore'nin yıl başından beri sürdürdüğü füze denemeleri karşısında ortak tatbikatlar düzenlenmesine karar verildi. 

Londra merkezli Uluslararası Stratejik Araştırmalar Enstitüsünce (IISS) Singapur'da 10-12 Haziran'da bu yıl 19'uncusu düzenlenen "Shangri-La Diyaloğu" Forumu devam ediyor. 

Zirve marjında Japon mevkidaşı Kişi Nobuo ve Güney Koreli mevkidaşı Lee Jong Sup ile bir araya gelen ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, üçlü ve bölgesel gelişmeleri değerlendirdi. 

ORTAK ASKERİ TATBİKAT KARARI

Görüşmeye ilişkin açıklamaya göre üç bakan, Kuzey Kore'nin yıl başından beri sürdürdüğü füze denemeleri karşısında, ülkelerinin ortak askeri tatbikatlar düzenlemesinde anlaştı

Çin'in Hint-Pasifik'te artırdığı donanma faaliyetlerine değinen üç bakan, Tayvan Boğazı'nda barış ve istikrar mesajı vererek "anlaşmazlıkların uluslararası hukuk prensiplerince barışçıl tutumla çözülmesine" değindi. Bakanlar, "Hint-Pasifik'te tansiyonu yükseltecek ve statükoyu değiştirmeye teşebbüs edecek tek taraflı eylemlere şiddetle karşı çıkılmasında" ortak karara vardı. 

Üç ülke savunma bakanları, en son bir araya geldikleri Kasım 2019 sonrası ilk kez yüz yüze görüşme gerçekleştirdi. 



0 Yorum

Yorum Yaz