Mazlum Ümmetin Sultanları Birleşik Arap Emirlikleri 2

Furkan Nesli Dergisinin son sayısında Birleşik Arap Emirliklerinin müsrifliği yer aldı. Mazlum Ümmetin Sultanları kategorisinde yayımlanan yazıda, gözlerimizin önünde acı çeken, feryat eden, açlıktan ölen kardeşlerimizin unutulduğu belirtilirken mazlum ümmetimizin bu halinden kıyamet günü hesaba çekileceğimiz hatırlatıldı.

Mazlum Ümmetin Sultanları Birleşik Arap Emirlikleri 2
07 Kas 2017 16:24:05

“Yiyiniz, içiniz, fakat israf etmeyiniz; çünkü Allah israf edenleri sevmez”1

İşte Mazlum Ümmetin Sultanlarından BAE'nin müsriflikleri:

En lüks hayatlar, en yüksek binalar, göz kamaştıran ortamlar…

Allah’ı, yaratılış gayesini ve dünya Müslümanlarının halini unutarak şu FANİ dünyada cenneti yaşamaya çalışan zavallı müslümanlar!

• Birleşik Arap Emirlikleri Federasyonu’nun en büyük emirliği olan Dubai’de bulunan “Burj Al Khalifa” adlı devasa gökdelenin 2004’te başlanıp 2010 yılında tamamlanan inşasında 100 farklı uyruktan 12 bin işçi ve yüzlerce mühendis toplamda 22 milyon saat mesai yaptı. Yapı ayrıca 828 metre ve 160 kattan oluşmasıyla “dünyanın en çok kata sahip binası” rekorunun da sahibi. 334 bin metrekarelik, ortalama bir köy büyüklüğünde bir alan üzerine kurulu olan Burj Al Khalifa, 50 metre derine inen temel kazıklarıyla da ayrı bir rekorun sahibi. Dünyanın en yüksekteki evi ise Burj Al Khalifa’nın 109’uncu katında yer alıyor. Khalifa, dünyanın en yükseğe çıkan servis asansörüne sahip olan bina olma özelliğini de elinde bulunduruyor. Saniyede 10 metre yükselebilen asansörleriyle 120’nci kata sadece 50 saniyede çıkılıyor.

• Yine Dubai’de 310 metre yüksekliğinde, 75 katlı dünyanın en yüksek dönen kulesi inşa edildi. Cayan isimli bu kulenin yapımında insan DNA’sının sarmal şeklinden esinlenildi. Binanın her katı ise ayrı ayrı dönüyor. Bu binalarda hem gün batımı hem gün doğumu aynı daireden izlenilebiliyor. 7 yılda tamamlanan kule 272 milyon dolara mal edildi.

• BAE’nin başkenti Abu Dabi, dünyanın en büyük üçüncü camiine sahip olmakla beraber, 75 metre yüksekliğinde dünyanın en büyük kubbesine ve dünyanın en büyük halısına sahip. İran’da 1200 kadın tarafından 2 yılda dokunan halı, 45 ton ağırlığında, 6 bin metrekare ve fiyatı 8,5 milyon dolar. Lüks camii 9 bin kişi kapasiteli. Ayrıca boyu ve çapı 10 metre, fiyatı ise 8 milyon dolar olan dünyanın en büyük kristal avizesine de sahip. Her biri 107 metre yüksekliğinde 4 minaresi var.

• Dünyanın en geniş çiçek bahçesi, en yüksek dönme dolabı, en büyük kapalı kayak merkezi, en büyük tema parkı, en büyük hipodromu, en büyük aqua parkı, en büyük alışveriş merkezi, en büyük su fıskiyesi, en büyük kapalı köpek parkı ve daha nice “En”leri Dubai’de bulunuyor.
• İhtiyaçlarından(!) ötürü Dubai’de bir otele, para çekme makinelerine benzeyen “altın çekme makinesi” yerleştirildi.
• Para yerine altın çeken şatafat düşkünlerinin en büyük zevklerinden birisi ise aslan, kaplan, şahin gibi yırtıcı hayvan beslemek ve onlarla geziye çıkmak. Bu hayvanların sadece beslenmeleri için harcanan para dahi yüz binlerce doları geçiyor.

Yerin, göğün ve arasındaki her şeyin sahibi olan Allah mülkünde israf etmiyor… O’nun gönderdiği Peygamberlerin yüzünde basit bir hasır parçasının izi kalıyor… Peygamberin ashabı dikenler ile elbisesine yama yapıyor… Biz Müslümanlar Allah Rasulünü, O’nun ümmeti olduğumuzu unuttuğumuz gibi her gün gözlerimizin önünde acı çeken, feryat eden, açlıktan ölen kardeşlerimizi de unutuyoruz… Mazlum ümmetin bu halinden kıyamet günü hesaba çekileceğimizi ve bizlere verilen nimetlerin sadece bir imtihandan ibaret olduğunu da unutuyoruz… Ve yine unutuyoruz; “İnsanların hesap zamanı yaklaştı, kendileri ise gaflet içinde yüz çeviriyorlar.”2 ayetini.

Kaynak


1. A’raf, 31
2. Enbiya, 1

 

 



0 Yorum

Yorum Yaz