Merkez Bankası'ndan dolara müdahale açıklaması!

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yatırımcılarla bir araya geldi. Kavcıoğlu, toplantıda dolara mühadale ile ilgili yeni bir açıklamada bulundu.

Merkez Bankası'ndan dolara müdahale açıklaması!
02 Ara 2021 12:29:30

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yatırımcılarla bir araya geldi. Kavcıoğlu, toplantıda dolara mühadale ile ilgili yeni bir açıklamada bulundu.

"Rezervlerimiz son dönemde istikrarlı bir artış eğilimine girdi." diyen Kavcıoğlu, "Kararlı bir şekilde rezerv artırmaya devam edeceğiz. Döviz piyasasında gerçekçi olmayan sağlıksız fiyat oluşumu var. TCMB yüksek volatiliteye müdahale edebilir" açıklaması yaptı.

Toplantıda Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, "Cari denge Ağustos ve Eylül'de fazla verdi." açıklamasında bulunarak "Yıllıklandırılmış cari işlemler dengesindeki iyileşme belirginleşerek devam etti.

Mevcut para politikası duruşumuzun 2022 yılının ilk yarısında birikimli etkilerini gözlemleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kavcıoğlu, "Cari işlemler dengesinde kalıcı bir iyileşme için yatırımları destekleyecek, ihracatı artıracak ve ithalatı sınırlayacak uygulamaları ve politikaları önemli görüyoruz. Reeskont kredilerinin sağladığı imkanlar da bu alanlara destek verecektir." dedi.

Etiketler:   Merkez Bankası


0 Yorum

Yorum Yaz