Metin Yüksel Kimdir? Metin Yüksel’in mücadele dolu hayatı ve sözleri...

Metin Yüksel kimdir? Metin Yüksel neden şehid edilmiştir? İslam alimi Sadreddin Yüksel'in oğlu Metin'in hayatı, şehadeti ve sözleri bu yazımızda...

Metin Yüksel Kimdir? Metin Yüksel’in mücadele dolu hayatı ve sözleri...
23 Şub 2022 13:23:17

Şehid Metin Yüksel'in Hayatı

Şehid Metin, 17 Temmuz 1958’de Bitlis’in Kolongo Yaylasında hayata gözlerini açmıştır. Babası İslam âlimlerinden Sadreddin Yüksel’dir. Metin Yüksel, henüz 9 yaşında iken ailesiyle beraber İstanbul’un Fatih semtine taşınmıştır. İslami eğitimini ve Kur'ân derslerini babasından alan Metin Yüksel, ilköğrenimini mahallerindeki Akşemseddin İlkokulunda tamamlamıştır. Ortaöğrenim için Sinan Ağa mahallesindeki Gelen Beyi Okulu'na kaydolmuşsa da 2. sınıfa geçtiğinde devam etmek istememiş ve okulu bırakmıştır.

Metin Yüksel’in, okul hayatı bitmiş olsa da İslami camia da çalışmalara hep devam etmiştir. Henüz 18 yaşında iken Akıncılar Fatih temsilciliğini kurmuştur. Her türlü haksızlığa karşı durmuşlar, muhtaçlara yardım etmişler ve kısa süre de İstanbul’da adlarını duyurmayı başarmışlardı.

Metin Yüksel, Türkiye’nin en kargaşalı ve karanlık günlerini yaşadığı bir zamanda; ülkeyi kurtaracak ilacın sağ-sol, ileri-geri davaları olmadığını, birlik beraberlik içinde Allah’a inanmakla kurtuluşun gerçekleşeceğine inanıyordu. Halkı bilinçlendirmek için mitingler düzenlemiş, bu mitinglerde en önde yer almıştır.

Bu zaman diliminde mahalleler, farklı görüşlerin egemenliği altında kontrol edilirken Fatih kurtarılmış bölge ilan edilmiş; hiçbir siyasi görüş egemenliğini kuramamıştır. Bu durum hem sağcıları hem solcuları rahatsız etmiştir. Bundan sonra bölgeyi ele geçirmek için hem Metin Yüksel’e hem Akıncılara suikastlar düzenlemişler; hatta bir çatışmada Metin Yüksel ağır yaralanmıştır.

Hem ülkesinde hem de İslam ülkelerinde gelişmeleri yakından takip etmiş, görüşmelerde bulunmuştur. Türkiye’deki Siyonizm ve emperyalizme karşı tepkisini ortaya koymuş, halkı uyandırmak ve bilinçlendirmek için mitingler düzenleyerek afişler asmıştır.

Yolu kesilerek tehditlere maruz kalan Metin Yüksel, geri adım atmamış, davasını anlatmaya devam etmiştir.

Metin Yüksel Nasıl Şehit Edildi ve Neden Öldürüldü?

 

23 Şubat günü Cuma namazı çıkışı, Fatih Camii’nden çıkan Metin Yüksel, silahlı saldırı sonucu şehit olmuştur. Yere düşmeden önce tekbir getirmiş; ikinci kez ateş edilmiştir. Kendisine ateş edenler, tekbir getirerek alandan kaçmışlardır.

 

Metin Yüksel Sözleri

  • Şehadet; bir çağrıdır, tüm nesillere ve çağlara…
  • Dava muzaffer olsun da varsın bizim yerimiz camiinin pabuçluğu olsun.
  • Biz ölümü saadet, zalimlerle birlikte yaşamayı alçaklık görüyoruz.
  • Hakkı ve İslam’ı müdafaa etmek en büyük ibadetlerdendir.
  • Uzlaşma yok. Son çağrımızı yapıyoruz! Ya Allah nizamının vakarlı çizgisi ya da hiçbiri.
  • Hakkın ordularının saflarına katılın!
Etiketler:   metin yüksel


0 Yorum

Yorum Yaz