Mısır'dan yeni petrol bölgesi adımı

Yeni kurulacak petrol bölgesi Al-Haditha adını taşıyacak ve başkent Kahire’deki Tebbin’de bin dönümlük bir alan üzerine inşa edilecek.

Mısır'dan yeni petrol bölgesi adımı
12 Haz 2022 17:18:18

Mısır Petrol Bakanı Tarek el-Molla, petrol ve doğalgaz sektöründe bir dizi dev projeye ev sahipliği yapması planlanan yeni bir petrol bölgesinin kurma prosedürlerinin başladığını duyurdu.

Petrol Bakanlığı tarafından bugün yapılan açıklamaya göre, Al-Haditha adını taşıyacak bölge, başkent Kahire’deki Tebbin’de bin dönümlük bir alan üzerine inşa edilecek.

Söz konusu bölgede yürütülecek projeler arasında, Petrojet, Petrogas, Misr Gas, Al-Haditha Gas ve Al-Taawon Petroleum’un faaliyetlerine ek olarak, ham ve petrol ürünlerinin Yukarı Mısır ve Mısır’dan hareketine hizmet edecek ek yeni arterler olarak petrol ürünlerinin taşınması için ulusal ağ altyapısının genişletilmesi yer alıyor.

Açıklamaya göre, Molla yeni bölgenin geçtiğimiz yıllarda geliştirilen petrol ve gaz altyapı ağlarının bir devamı olarak geldiğini vurguladı.

Bakan, Mısır’ın petrol ve doğalgaz ürünleri ticaretinde ve ihracat operasyonlarında güçlü bir altyapı oluşturan kalkınma çabalarının devam ettiğine dile getirerek, “Altyapının geliştirilmesi için harcanan çaba, Mısır’ın gaz ve petrol ticareti için bölgesel bir merkez olarak konumunun desteklenmesine katkıda bulunuyor” dedi.



0 Yorum

Yorum Yaz