Mübarek Ramazan Gecesine Peygamber Duaları

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden azat olan Ramazan ayında dualar da ayrı bir önem kazanıyor. İşte her Müslüman'ın okuması gereken Kur'an'da geçen peygamber duaları...

Mübarek Ramazan Gecesine Peygamber Duaları
03 Mayıs 2020 00:26:55

Kur'an'ı Kerim, yeryüzünün en seçkin insanları olan peygamberin dualarını aktararak insanlara dua etmeyi de öğretmektedir. 

Yüce Kitap'ta hem isim zikredilerek hem de isim zikredilmeden bulunan peygamber dualarından bazıları şöyle:

-Rabbimiz! Bizim günahlarımızı ve işlerimizdeki taşkınlıklarımızı bağışla ve (yolunda) ayaklarımızı sabit kıl, kâfirler güruhuna karşı da bize yardım et!" (Âl-i İmrân, 3/147)

-Ey Rabbimiz! Biz kendimize zulmettik, eğer bizi bağışlamaz ve bize rahmetinle muamele etmezsen muhakkak ziyana uğrayacaklardan oluruz!" (A'râf, 7/23)

Hz. Nuh'un duaları:

-Ey Rabbim! Bilmediğim şeyi istemekten Sana sığınırım. Eğer Sen, beni bağışlamaz ve bana merhamet etmezsen ben hüsrana düşenlerden olurum!" (Hûd, 11/47)

-Ey Rabbim! (Kavmimin) beni yalanlamalarına karşı bana yardım et!" (Mü'minûn, 23/26)

-Ey Rabbim! Bana, babama, anama, mü'min olarak evime girene ve bütün mü'min erkek ve mü'min kadınlara mağfiret eyle. Zalimlerin de sadece helâkini artır." (Nûh, 71/28)

Hz. Lut'un duaları:

-Rabbim! Beni ve âilemi bunların yaptıklarından kurtar!" (Şu'arâ, 26/169)

-Ey Rabbim! Bozguncu / ortalığı fesada veren bu kavme karşı bana yardım et." (Ankebût, 29/30)

Hz. İbrahim'in duaları:

-Ey Rabbim! Bana hikmet ver ve beni sâlihler arasına dâhil et." (Şu'arâ, 26/83)

-Ey Rabbim! Bana sâlihlerden (bir oğul) ihsan et!" (Sâffât, 37/100)

-Ey Rabbim! Beni ve soyumdan gelecekleri namazını dosdoğru kılanlardan eyle! Ey Rabbimiz! Duamı kabul et!" (İbrahim, 14/40)

-Ey Rabbimiz! Herkesin hesaba çekileceği günde beni, ana-babamı ve mü'minleri bağışla!" (İbrahim, 14/41)

-Ey Rabbimiz! Bizden kabul buyur, hiç şüphesiz Sen işitensin, bilensin. Ey bizim Rabbimiz! Hem bizim ikimizi yalnız senin için boyun eğen müslümanlar kıl, hem de soyumuzdan yalnız senin için boyun eğen müslüman bir ümmet meydana getir ve bize ibadetimizin yollarını göster, tövbemize rahmetle bakıver. Hiç şüphesiz tövbeleri kabul eden, çok merhametli olan ancak sensin." (Bakara, 2/128)

Hz. Yusuf'un Duası:

-Ey Rabbim! Zindan bana bunların davet ettikleri şeyden daha sevimlidir. Eğer Sen, bu kadınların tuzaklarını benden uzaklaştırmazsan, cahillerden olurum." (Yûsuf, 12/33)

Etiketler:   ramazan ayı dua


0 Yorum

Yorum Yaz