NASA, dünyaya doğru ilerleyen dev bir asteroit keşfetti!

NASA uzmanları, Cheops Piramidi olarak bilinen Büyük Giza Piramidi' büyüklüğünde dünyaya doğru ilerleyen dev bir asteroit keşfetti. NASA'ya göre, gök cisimlerinin Dünya'ya maksimum yaklaşımı bu ay gerçekleşecek. Uzmanlar, gezegenimizle çarpışan bir asteroit ihtimalinin dışlandığını söylüyor.

NASA, dünyaya doğru ilerleyen dev bir asteroit keşfetti!
12 Ağu 2019 13:31:52

NASA uzmanları, Cheops Piramidi olarak bilinen Büyük Giza Piramidi' büyüklüğünde dünyaya doğru ilerleyen dev bir asteroit keşfetti. NASA'ya göre, gök cisimlerinin Dünya'ya maksimum yaklaşımı bu ay gerçekleşecek. Uzmanlar, gezegenimizle çarpışan bir asteroit ihtimalinin dışlandığını söylüyor.

Büyüklüğü, Cheops Piramidi olarak bilinen Büyük Giza Piramidi'nin boyutunu aşıyor. Araştırmacılara göre, yeni keşf edilen uzay nesnesinin çapı, Cheops piramidinin çapından 20 metre daha fazla olan 160 metredir.

NASA'ya göre, gök cisimlerinin dünyaya maksimum yaklaşımı bu ay gerçekleşecek.

28 Ağustos'ta, asteroit Dünya'ya Venüs'ten 40 kat daha yakın olacak. Uzmanlar, gezegenimizle çarpışan bir asteroit ihtimalinin dışlandığını söylüyor.

Bilim insanlarına göre, 18 ton ağırlığındaki buz, kaya ve tozdan yapılmış bir asteroit Dünya'nın ötesine düşebilir.

Bu kozmik bedenin yıkılmasının güçlü bir patlamaya yol açacağı ve ardından volkan ve tsunamilerin şiddetli patlamalarının yaşanacağı belirtildi.

ASTEROIT NEDİR?

Diğer gezegenlere oranla küçük kütle ve hacme sahip oldukları için gezegenimsi olarakta adlandırılırlar. Asteroitlerin yörüngeleri diğer büyük gezegenler gibi Güneş sisteminde yer alır ve Mars ile Jüpiter arasında bulunurlar. Sayıları oldukça fazladır, bu sebeple kimi zaman Dünya için tehlike oluşturabilirler. Elde edilen en son bilgi Güneş sisteminde yer alan Asteroitlerin 40.500 civarında olduğu yönündedir.



0 Yorum

Yorum Yaz