Necef'te göstericilere ateş açıldı

Irak'ın Necef vilayetinde çok sayıda gösterici, Şii Taklit Mercii Muhammed Bakir el-Hakim'in türbesinin giriş kapısını ateşe verdi.Bunun üzerine güvenlik güçleri, göstericiler ateş açtı. 25 kişinin yaralandığı müdahale sonrası Bağdat'tan Necef'e askeri sevkiyat yapıldığı belirtildi.

Necef'te göstericilere ateş açıldı
01 Ara 2019 12:11:11

Irak'ın Necef vilayetinde güvenlik güçleri, göstericilere müdahalede bulundu.

Sağlık ve güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, çok sayıda gösterici Şii Taklit Mercii Muhammed Bakir el-Hakim'in türbesinin giriş kapısını ateşe verdi. Güvenlik güçlerinin göstericiler üzerine ateş açması sonucu 25 kişi yaralandı.

BAĞDAT'TAN NECEF'E ASKERİ SEVKİYAT

Necef Polisinden yetkililer ise kentte gerilimin tırmanması nedeniyle başkent Bağdat'tan Necef'e askeri sevkiyat yapıldığını ifade etti.

Necef Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada da göstericilere türbenin bulunduğu 'Sevretu'l Işrin Meydanı'nda değil 'Es-Sadreyn Meydanı'nda toplanma çağrısı yapıldı ve göstericilere ateş açanlardan hesap sorulacağı vaadinde bulunuldu. 

NE OLMUŞTU?

Irak İslam Devrimi Yüksek Konseyi'nin başkanlığını yapan Hakim, Saddam Hüseyin'in devrilmesi için çalışmış ve İran'da 20 yıldan fazla sürgün hayatı yaşamıştı. ABD'nin Irak'ı işgalinden sonra ülkeye dönen Hakim, 2003 yılında uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmişti. 

Irak'ta işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yetersizliğini protesto etmek amacıyla 1 Ekim'de başlayan gösterilerde şu ana kadar 350'den fazla kişi hayatını kaybetti, 15 binden fazla kişi yaralandı.

Başkent Bağdat başta olmak üzere orta ve güney kesimlerdeki kentlerde devam eden gösteriler sırasında İran'ın ülkedeki nüfuzuna yönelik tepkiler de dile getiriliyor.

Etiketler:   necef ırak


0 Yorum

Yorum Yaz