Nekbe'nin (Büyük Felaket) 69. yılı

Bugün, İsrail işgalinin 69. yıldönümü Filistinli mazlumların Büyük Felaket olarak nitelendirdikleri bu işgal hareketi Filistinlileri yurtlarından çıkarmış ve mülteci hayatına mahkum etmişti. Fakat onların eve dönüş umudu sönmüş değil.

Nekbe'nin (Büyük Felaket) 69. yılı
15 Mayıs 2017 09:11:58

Bu yıl, Filistinlilerin Nekbe olarak isimlendirdikleri Büyük Felaket'in 69. yıl dönümü. Filistin topraklarında işgalden ve siyonist hakimiyetten kaynaklanan Büyük Felaket devam ediyor. Ancak Filistinlilerin yurda dönüş ümitleri de sönmüş değil. O yüzden bu yıl, Nekbe'nin yıl dönümü münâsebetiyle düzenlenen etkinliklerin ana logosu olarak "Se ne'ûd (Döneceğiz)" ibaresi seçilmiş. Bununla yurtlarından çıkarılmış ve mülteci hayatına mahkûm edilmiş Filistinlilerin yurda dönüş konusundaki kararlılıklarından vazgeçmedikleri vurgulanıyor.

15 Mayıs 1948'de İngiliz işgalcilerin de desteğiyle siyonist işgal devletinin kuruluşunun ilan edilmesinden sonra başlatılan zorla tehcir uygulamasında en az 750 bin Filistinli evini yurdunu terk etmek zorunda bırakılmıştı.

Yine İngiliz işgalcilerin desteğiyle savaş çıkaran siyonist terör örgütlerinin kurduğu devlet civardaki Arap ülkelerinin de oyunlarıyla Filistin topraklarının yüzde 78'i üzerinde hâkimiyet kurmuştu. İşte bu büyük felaketin 69. yıl dönümü münasebetiyle bu yıl da 15 Mayıs'ta Filistin'in değişik şehirlerinde ve bölgelerinde etkinlikler düzenlenecek. Bu etkinliklerde Filistin halkının yurdundan ve haklarından vazgeçmediği, çıkarıldığı yurduna dönme konusundaki kararlılığını sürdürdüğü vurgulanacak. 



0 Yorum

Yorum Yaz