Özgürlükler Ülkesinde(!) Bir Hukuksuzluk Daha!

Adana’da bir üniversite öğrencisi, Türkiye’de sıradanlaşan hukuksuzluğa bir yenisinin daha eklendiğini sosyal medyadan yaptığı paylaşımda dile getirdi.

Özgürlükler Ülkesinde(!) Bir Hukuksuzluk Daha!
17 Ara 2018 20:29:10

Yüksek lisans eğitimi alan Ü. Y. Çukurova Üniversitesinde arkadaşlarıyla otururken herhangi bir yasaklama olmadığı halde sivil polisler ve güvenlik tarafından“ Sen bu Üniversitenin öğrencisi değilsin” denerek  kampüs dışına çıkarılmak istendi.

Yüksek lisans öğrencisi ve YÖK'e kayıtlı kurumlardan istifade etme hakkına sahip olan öğrencinin böyle hukuksuz bir şekilde haklarından yoksun bırakılması tepki çekti. 

T.C. Anayasası 10. Maddesinde: Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefî inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür. Hiçbir vatandaşın hürriyetine kısıtlama getirilemeyeceği, diğer kişilerden farklı bir muameleye maruz bırakılmaması öngörüldüğü halde ve yine Çukurova Ü. kütüphane hizmeleri yönergesi 5.bölüm kütüphane hizmetlerinden yararlanma kısmının 25.maddesi: “Kütüphanecilik hizmetlerinde kullanılan mekânlardan; Üniversitemiz öğrencileri, akademik ve idari personeli ile dışarıdan gelen araştırmacılar ve üniversitelerarası işbirliğinin gereği olarak, diğer üniversite öğretim elemanları ve öğrencileri yararlanabilir.”  Bu öğrencinin orda bulunmamasının hiçbir gerekli dayanağı olmamasına rağmen bugün yaşanan bu hukuksuzluğun sebebi merak konusu.

Etiketler:   hukuksuzluk


0 Yorum

Yorum Yaz