Polis, arkadaşını soranı, yoldan geçeni yaka paça gözaltına aldı!

Bugün ortaya çıkan polis kamerası görüntüleri onlarca Furkan Gönüllüsünün sırf provokasyon algısı oluşturmak için gözaltına alındığını gösterdi. Görüntülere göre polisin yakınını görmeye gelen bir Furkan Gönüllüsüne “Gel içerde arkadaşının durumunu sana orda anlatırlar.” dedi.

Polis, arkadaşını soranı, yoldan geçeni yaka paça gözaltına aldı!
11 Şub 2021 12:41:20

Geçtiğimiz Ramazan ayında parkta teravih namazı kılmak isteyen 5-10 Furkan Gönüllüsünün polis tarafından hiçbir haklı gerekçe olmadan engellenmesi ile olaylar büyümüş ve 46 kişi gözaltına alınarak olay bir namaz provokasyonu  gibi gösterilmek istenmişti. 

Olay günü müdahale sırasında yakınlarının kanlar içinde gözaltına alındığının görüntülerini sosyal medyada gören vatandaşlar polis karakoluna koştu. Ancak neye uğradığını şaşıran onlarca Furkan Gönüllüsü yaka paça gözaltına alındı.
21 Mayıs günü olayı anlamak için olay yerine gidenlerden yaklaşık 70 kişi gözaltına alındı. Oysa parkta namaz kılmak isteyen sadece 5-10 kişi vardı. Emniyet Görevlileri gözaltı sayısını arttırarak olayı büyütmek istedi. Polisin namaz düşmanlığını ört bas edebilmek ve “Furkan gönüllüleri namaz provokasyonu yaptı” diyebilmek için bu durum basında, sanki parkta namaz kılmak isteyen koca bir kalabalık varmış gibi lanse edildi.



Bugün ortaya çıkan polis kamerası görüntüleri onlarca Furkan Gönüllüsünün sırf provokasyon algısı oluşturmak için gözaltına alındığını gösterdi.

Görüntülere göre polisin yakınını görmeye gelen bir Furkan Gönüllüsüne “Gel içerde arkadaşının durumunu sana orda anlatırlar.” Dedi.



0 Yorum

Yorum Yaz