Polis Sahur Vakti Birçok Camiye Eş Zamanlı Baskın Düzenledi! Diyanet Başkanı Nerede?

Dün sahur vakti, emniyet ekipleri Adana'da birçok camiye eş zamanlı baskın düzenlendi! 'İtikaf' ibadetini gerçekleştiren Furkan Gönüllüleri camilerden zor kullanılarak çıkarılıp gözaltına alındı. Olay esnasında vatandaşlara darp ve ters kelepçenin uygulandığı görüntüler aktarılırken Diyanet İşleri Başkanlığından konuyla ilgili henüz bir açıklama gelemedi.

Polis Sahur Vakti Birçok Camiye Eş Zamanlı Baskın Düzenledi! Diyanet Başkanı Nerede?
04 Mayıs 2021 11:56:24

Ramazan ayının son 10 günü gerçekleştirilen 'İtikaf' ibadetini ihya etmek isteyen Furkan Vakfı Gönüllüleri dün sahur vakti, Adana'nın çeşitli camilerinde polisin orantısız müdahalesine maruz kaldı. İbadet ettikleri esnada ayakkabılarını dahi giyemeden darp edilerek gözaltına alınan vatandaşların akıbeti hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Birçok camide önce şartellerin indirildiği, ardından kapıların vatandaşların üzerine kilitlendiği haberleri gelirken ilerleyen saatlerde yapılan eş zamanlı müdahale, tepkilere sebep oldu!

"Emniyet Mensupları suç işliyor" "Emniyet Mensupları suç işliyor"

Diyanet Başkanı Nerede?

Alparslan Kuytul Hoca'nın ve 14 yaşındaki oğlunun da gözaltına alındığı olaylar hakkında, Diyanet İşleri Başkanlığından henüz resmi bir açıklama gelmezken olaylar sosyal medyayı sarstı. Dün Gaziantep'te bir cami içerisinde kolluk kuvvetlerinin ibadet eden Müslümanlara uyguladığı biber gazlı müdahalenin şoku atlatılamamışken bugün de Adana'dan gelen haberler Türkiye gündemine bomba gibi düştü!

Vatandaşlar; Mübarek Ramazan ayının son demlerinde, Müslümanların ibadethanelerinde gerçekleştirilen muamaleleri sert şekilde kınarken yetkililerden henüz resmi bir açıklama gelmemesini de sorgulanmaya devam ediyor!



0 Yorum

Yorum Yaz