Polis, Yemeksepeti kuryelerine park yeri gösterip park cezası kesti

Yemeksepeti çalışanları eylemlerinin beşinci gününde Ulus Anıtı önünde basın açıklaması yaptı. Kendi özel motorlarıyla alana giden 35 kuryeye polis önce park yeri gösterdi, sonra park cezası kesti!

Polis, Yemeksepeti kuryelerine park yeri gösterip park cezası kesti
07 Şub 2022 16:22:54

Yemeksepeti kuryeleri, şirketin düşük zam teklifine karşı ülkenin dört bir yanında eylem başlattı. Eskişehir’de de Yemeksepeti kuryeleri bu eylemlere destek verdi. 5 Şubat’ta eylemlerinin beşinci gününde kuryeler, Ulus Anıtı önünde basın açıklaması yaptı. Kendi özel motorlarıyla alana giden 35 kurye polisten park izni aldı.

Polisler kuryelere araçlarını nereye koyacaklarını göstererek izin verdi ancak kuryeler bu nedenle kendilerine park cezası kesildiğini öğrenince şaşırdı. Eyleme katılan 35 motosikletli kuryeye kişi başı 196 lira park cezası verildi. Kuryeler, cezalara itiraz edeceklerini açıkladı.

‘MOTORLARI BIRAKACAĞIMIZ YERİ BİZE POLİS GÖSTERDİ’

Konuyla ilgili bilgi veren Banabi işçilerinden Recep Başdak, 5 Şubat Cumartesi günü bir basın açıklaması yaptıklarını söyledi. Açıklamayı Ulus Anıtı önünde gerçekleştirdiklerini ifade eden Başdak, “Biz oraya motorlarla gittiğimizde polis arkadaşlarımıza araçları nereye koyacağımızı sorduğumuzda yer göstererek ‘ikişerli halde koyun’ dediler. Biz de onların doğrultusunda motorlarımızı koyduk ama akşam saat saatlerinde mesaj geldi ve 196 lira park cezası yediğimizi gördük. Biz zaten burada haklı bir direnişteyiz. Bu kadar zor durumdayken devletin de bunu yapması açıkçası bütün arkadaşlarımızı üzdü. Biz yasa dışı bir şey yapmadık. Her şeyi sorarak gerçekleştirmeye çalıştık. Bu gerçekten kötü bir şey. Yaklaşık 35 tane motorlu arkadaşımıza ceza yazıldı. Gerekirse arkadaşlarla toplanıp adliyeye itirazda bulunacağız” dedi.

Bir diğer kuryeMurat Karataş ise şunları söyledi: “Burada zaten bir hak arayışı içerisindeyiz. Ulus Anıtı’nın önünde motorları park ettik. Emniyetteki yetkili yeri belirtti zaten. Konvoya çıktık. ‘Konvoya çıkarsanız da ceza yazacağım’ diye açıkladı.  Bugün biz bir eylemdeyiz. Boykottayız. Konvoy da bizim yasal hakkımız. Diyecek hiçbir şey bulamıyorum. İtiraz edeceğiz.”



0 Yorum

Yorum Yaz