• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Şehirlerde Ramazan Coşkusu Sürüyor! Evler, Caddeler "Hoş geldin Ramazan" Brandasıyla Süslendi!

Şehirlerde Ramazan Coşkusu Sürüyor! Evler, Caddeler "Hoş geldin Ramazan" Brandasıyla Süslendi!

Ramazan ayının gelmesiyle pandemi sebep gösterilerek engellenen İslami faaliyetler neticesinde vatandaşlar, evlerinde ve mahallelerinde Ramazan ruhunu canlandırma çalışmalarını sürdürüyor. Çeşitli yerlere asılan "Hoş geldin Ramazan" brandaları ile birçok şehrin semtinde Ramazan havası estirilmeye devam ediyor.

Şehirlerde Ramazan Coşkusu Sürüyor! Evler, Caddeler "Hoş geldin Ramazan" Brandasıyla Süslendi!
25 Nis 2021 17:45:00

"Hoş geldin Ramazan" brandaları, evleri ve  sokakları süsledi!

Ramazan ayının gelmesiyle "Korona virüs tedbirleri" adı altında İslami faaliyetlere getirilen yasaklara tepkiler yükseliyor. Ramazan ayının ruhunu canlı tutmak isteyen Müslümanlar evlerinde ve sokağında Ramazan coşkusunun yaşanması için etkinlikler yapmayı sürdürüyor. Çeşitli yerlere asılan "Hoş geldin Ramazan" brandaları caddeleri ve semtleri süslemeye devam ediyor.

Furkan Vakfı Gönüllüleri öncülüğünde geçen Ramazan ayında evlerin balkonlarına ve arabalara asılan brandalar üzerinden Furkan Nesli Dergisine 73 bin lira para cezası yazılırken çoğu vatandaşa da binlerce para cezası kesilmiş ve yaptırım uygulanmıştı.

Pandemi gerekçesiyle Teravih namazının yasaklanamasına, camilerin mahyalarının açılmamasına, Ramazan davulcularına izin verilmemesine, toplu iftarların engellenmesine ve diğer ritüellere gelen kısıtlamalara tepki gösteren vatandaşlar, bu yıl da evlerine ve semtlerine "Hoş geldin Ramazan" "Rahmet Ayı Ramazan" yazılı brandalar astı.

Branda asan şehirler şu şekilde kaydedildi:

Adana, Malatya, Şanlıurfa, Diyarbakır, İstanbul, Kahramanmaraş, İzmir, Antakya, Gaziantep, Konya, Elazığ, Batman, Hatay dörtyol, İskenderun, Niğde, Kayseri, Kocaeli, Ankara, Mersin

İşte birçok şehirden gelen o görüntüler;



0 Yorum

Yorum Yaz