Sezgin Tanrıkulu: 28 Şubat zihniyeti ile aranızdaki fark ne?

Sezgin Tanrıkulu bugün gerçekleştirdiği canlı yayında Gaziantep Emniyetinin “Kağıthanede yıkılan Kuran kursu ve Müslümanların sessizliği” konulu basın açıklamasına müdahalesini değerlendirdi.

Sezgin Tanrıkulu: 28 Şubat zihniyeti ile aranızdaki fark ne?
05 Kas 2019 00:32:12

Konuşmasına “Dün Gaziantepte inanılmaz işler oldu” diyerek başlayan Sezgin Tanrıkulu olayı şu sözlerle yorumladı:


“Kağıthanede yıkılan Kuran Kursuna barışçıl tepki göstermek isteyen Furkan Gönüllülerine adeta “Sen misin tepki gösteren?” denmek istendi.”


Bekleyenlere Gözaltı Bahanesi


Tanrıkulu, Ulu Cami civarında gözaltına alınan yakınlarını Emniyet önünde bekleyen kalabalığa da müdahale edilmesi hakkında “Kapalı dükkanların önünde yakınlarının akıbetlerini bekleyen insanlar dükkanın önünü kapatmak bahanesi ile gözaltına alındı.” şeklinde eleştirdi.


Dini İstismar Eden Grup


Ayrıca “Dini İstismar eden grup” adlandırmasını da eleştiren Tanrıkulu “Aklınıza 28 Şubat geldi değil mi? O zaman da gözaltına alınanların hepsi dini istismar etmekten gözaltına alınıyorlardı. Adalet ve Kalkınma Partisinin geldiği noktaya bakın. 28 Şubat zihniyeti ile aranızdaki fark ne? Emniyet Genel Müdürlüğü bu tespiti nasıl yapar? Yargı mısınız? Mahkeme misiniz?” dedi.


Ülkemizde tahliye olamama durumu var


Tanrıkulu konuşmasında son yıllarda birçok insanın tahliye edilmesine rağmen yapılan itirazlar nedeniyle tekrardan tutuklanmasına da değindi.

“Alparslan Kuytul 633 gündür cezaevinde. O da çıkarıldığı ilk mahkemede tahliye aldı ancak tahliye edilmedi. Daha yoldayken itirazı yapıldı ve tekrardan tutuklandı. Bu zulümleri bu zalimlikleri kim nasıl unutacak?”

Söz konusu konuşma şu şekilde;


Etiketler:   sezgin tanrıkulu


0 Yorum

Yorum Yaz