Siyonist İsrail Kudüs'te dev Yahudi işgal birimi inşa etmeyi planlıyor

Siyonist İsrail'in işgal altındaki Kudüs'ün kuzeyinde 11 bin konuttan oluşan dev bir Yahudi işgal birimi inşa etmeyi planladığı bildirildi.

Siyonist İsrail Kudüs'te dev Yahudi işgal birimi inşa etmeyi planlıyor
28 Kas 2019 18:34:12

Siyonist İsrail rejiminin, işgal altındaki Kudüs'ün kuzeyinde 11 bin konuttan oluşan dev bir Yahudi işgal birimi inşa etmeyi planladığı ortaya çıktı.

İsrail rejimi Başbakanı Benjamin Netanyahu'ya yakınlığıyla bilinen Israel Hayom gazetesinin haberinde, işgalci İsrail Bayındırlık ve İskân Bakanlığının, işgal altındaki Kudüs’ün kuzeyindeki Kalendiya bölgesinde bulunan eski Uluslararası Kudüs Havalimanı arazisi üzerinde 11 bin konut yapmayı planladığı belirtildi.

Haberde, yeni konutların Kalendiya çevresindeki Atarot Yahudi işgal birimini genişletme çerçevesinde yer alacağı kaydedildi.

Daha önce planlanan ancak “siyasi baskılar” nedeniyle durdurulan projenin yeniden gündeme geldiğine dikkat çekilen haberde, projenin uygulamaya geçirilmek üzere gelecek aylarda İnşa ve Planlama Komisyonuna sunulacağı aktarıldı.

Haberde, söz konusu projeye Siyonist İsrail rejimine bağlı Kudüs Belediye Başkanı Moshe Lion ile Kudüs İşleri Bakanı Zeev Elkin'nin de büyük destek verdiği vurgulandı.

Kalendiya'daki Uluslararası Kudüs Havalimanı, 1920'de 650 dönümlük bir arazi üzerine kurulmuş ve Siyonist İsrail rejiminin 1967'deki işgaline kadar seyahat ve ticari amaçlarla kullanılmıştı.

İsrail, Kudüs'ü işgalinden sonra havalimanının adını Atarot olarak değiştirerek yurt içi seferlere tahsis etmiş, 2000 yılında kapattıktan sonra da bölgeyi işgalci İsrail ordusunun kullanacağı bir üsse dönüştürmüştü.

Trump'ın seçilmesinin ardından Yahudi işgal faaliyetleri hız kazandı

Tel Aviv yönetimi, Donald Trump'ın ABD Başkanı olarak göreve başladığı 2017'den bu yana işgal altındaki Batı Şeria ile Kudüs'teki Yahudi işgal birimlerinin genişletilmesine hız verdi.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi işgal birimleri yasa dışı kabul ediliyor.



0 Yorum

Yorum Yaz