Siyonist İsrail Zindanlarındaki Filistinli Esirin Hayatı Tehlikede

İdari hapis cezasını protesto eden ve açlık grevi eylemini 88 gündür sürdüren Filistinli esir Ahmed Zehran'ın hayatının tehlikede olduğu bildirildi.

Siyonist İsrail Zindanlarındaki Filistinli Esirin Hayatı Tehlikede
19 Ara 2019 20:29:35

Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre Ramallah’ın kuzeybatısındaki Deir Ebu Meşal beldesi sakinlerinden 42 yaşındaki esir Ahmed Zehran işgal rejimi zindanlarında açlık grevi eylemini 88 gündür sürdürüyor.

İşgal rejimi cezaevleri idaresinin Filistinli esirlere kasıtlı tıbbi ihmal politikası uyguladığı ve uzun süredir açlık grevi eylemini aralıksız devam ettiren esir Zehran’ın sağlık durumunun kötüleşmesi sebebiyle hayatının tehlikede olduğu kaydedildi.

Filistinli Esir Kulübü, açlık grevindeki esir Ahmed Zehran’ın sağlık durumunun iyice kötüleştiğini ve kritik bir noktaya ulaştığını belirterek, Filistinli esirin her an şehit olabileceği uyarısında bulundu.

Esir Kulübü, açlık grevindeki Filistinli esirin sık sık bayıldığını ve sürekli olarak kustuğunu, durumunun tehlikeli olduğunu, çevresindekileri ayırt edemediğini söyledi.

Zehran’ın işgal zindanlarında toplam 15 yıl yatan eski bir esir olduğuna işaret eden Esir Kulübü, dört çocuk babası Filistinli esirin işgal güçlerince son olarak Mart 2019’da gözaltına alındığını açıkladı.

Esir Kulübü, Zehran’ın bu yıl ikinci kez açlık grevine başladığını belirterek, Filistinli esirin ilk açlık grevinin 39 gün sürdüğünü ve işgal yönetiminin serbest bırakılacağına dair kendisine verdiği söz üzerine açlık grevine son verdiğini fakat idari hapis cezasının daha sonra 4 ay daha uzatıldığını bildirdi.



0 Yorum

Yorum Yaz