Siyonist Netanyahu'dan Küstah Teşekkür!

Siyonist İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, liderliğini yürüttüğü koalisyon hükümetindeki çatlaklar nedeniyle ülke gündeminin en önemli maddesi haline gelen erken seçimin gereksiz ve yanlış olduğunu söyledi.

Siyonist Netanyahu'dan Küstah Teşekkür!
18 Kas 2018 21:59:30

Haftalık olağan kabine toplantısı öncesi konuşan siyonist Başbakan Netanyahu'nun gündeminde erken seçim tartışmaları vardı.

Netanyahu'nun liderliğini yaptığı koalisyonda, Savunma Bakanı Avigdor Liberman'ın istifasının ardından yaşanan çatlaklar nedeniyle ülkede erken seçim gündemdeki yerini koruyor. Siyonist Başbakan Netanyahu ise koalisyon üyelerini bir arada tutarak, sağcı hükümetin seçimlerin normal süresi olan Kasım 2019'a kadar ayakta kalması için çabalıyor.

Kabinedeki açıklamasında erken seçime karşı olduğunu yineleyen siyonist Netanyahu, "Güvenliğimiz için hassas bir dönemde seçime gitmek gereksiz ve yanlış. Hepimiz 1992'de ve 1999'da neler olduğunu hatırlıyoruz. 'Oslo ve İntifada' felaketlerini yaşadık. Aynı hataların tekrarlanmaması için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız" dedi.

 

KÜSTAH TEŞEKKÜR

Öte yandan Netahyahu, Washington'ın önceki senelerde çekimser kaldığı işgalci İsrail'in Golan Tepeleri'ni işgalini kınayan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu kararına bu yıl ilk kez karşı çıkması nedeniyle ABD Başkan Donald Trump'a teşekkür etti. "İsrail her zaman Golan Tepeleri'nde kalmaya devam edecek ve Golan Tepeleri her zaman bizim elimizde olacak" diyen Netanyahu, ABD'nin kınama kararına ilk kez karşı çıkması nedeniyle Başkan Trump ve ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley'e teşekkürlerini sundu.

BM Genel Kurulu'nun İsrail'in Golan Tepeleri'ndeki işgalini kınayan kararı, 150 ülkenin desteği ile cuma günü kabul edilmişti. Karara ABD ve İsrail karşı çıkarken, Avustralya, Kamerun, Kanada'nın da aralarında bulunduğu 14 ülke çekimser kalmıştı.

İşgalci İsrail'in Golan Tepeleri'ni işgalini kınayan BM Genel Kurulu kararı, İsrail'in Golan'daki bütün eylemlerini uluslararası hukukun ihlali ve geçersiz olarak tanımlıyor.



0 Yorum

Yorum Yaz