Siyonistler Gazze'deki Filistinlileri göçe zorluyor

İşgal yönetimi, abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki Filistinlileri göçe teşvik ediyor. Amaç; Filistinlilerin topraklarını terk etmesini sağlamak, kendi güvenliğini sağlamak.

Siyonistler Gazze'deki Filistinlileri göçe zorluyor
23 Ağu 2019 20:43:40

Siyasi ve askeri yolları deneyip, 13 yıldır abluka altına almasına rağmen Gazze "tehdidini" sona erdirmeyi başaramayan siyonistlerin, sonunda Filistinlilerin Gazze'den göç etmelerini kolaylaştırma üzerinde çalışmaya karar verdiği bildirildi.

İşgalciler bu yolla gönüllü göçün kapısını açarak; Gazze Şeridi'ndeki kriz tehditlerini azaltmak ve kendi güvenliği, ekonomisi ve politikası açısından stratejik tehlike oluşturabilecek bir nüfus patlamasını engellemek amacı güdüyor.

Filistinlilerin Gazze'den göç ettirilmesi politikası, söz konusu göçmenleri kabul edecek ülkelerin de katılacağı uluslararası bir planın parçası olduğu düşünülüyor. Nitekim Siyonistlerin pek çok ülkeden Filistinlileri kabul etmelerini istediği ifade ediliyor.

İşgalcilerin, ülkenin güneyindeki hava kuvvetlerine ait havalimanlarından yapılacak göç yolculuklarını finanse etmeyi planladığı da gelen haberler arasında. 

Etiketler:   Filistin


0 Yorum

Yorum Yaz