Suriye'de çocukların üstüne çivi bombası!

İdlib’i ölüm çemberine alan rejim, 4 milyon sivilin yaşadığı kente çivi bombası yağdırdı. Çok sayıda çocuğun yaralanmasına yol açan saldırının korkunç boyutu bölgeden gelen görüntülere yansıdı.

Suriye'de çocukların üstüne çivi bombası!
14 Ağu 2019 09:32:27

Esad rejiminin İdlib’e düzenlediği hava saldırısında kullandığı çivili bomba küçük bir çocuğu yaraladı. Esad rejimi, gerilimi azaltma bölgesi ilan edilen İdlib’e hava saldırı düzenlemeye devam ediyor. Pazartesi akşamı düzenlenen hava saldırısında Heş köyü C5 füzeleriyle hedef alındı. Füzelerin çivili bombaya sahip olması nedeniyle etrafa çok sayıda çivi saçıldı. Etrafa yayılan çivilerden birisi küçük bir çocuğun eline saplanırken, küçük çocuk bölgede bulunan sahra hastanesine nakledildi. Suriye’de devam eden iç savaşta hükumete bağlı güçler ve Rus Hava Kuvvetleri çeşitli parça tesirli füzeler, yanıcı tesire sahip termobarik silahlar, varil bombaları, mayınlar ve fosfor bombaları kullanıyor.

Rejimin İdlib’e önceki gün düzenlediği hava saldırısında ise 1 sivil hayatını kaybetti, 5 sivil yaralandı. Suriye’nin farklı bölgelerine rejim ve destekçisi Rusya savaş uçaklarının saldırıları sürüyor. Esad rejiminin, Suriye’nin İdlib kentindeki Mart Harma beldesinde yerleşimlere gerçekleştirdiği saldırıda 1 sivilin hayatını kaybettiği ve 5 sivilin de yaralandığı belirtildi. İdlib’in farklı bölgesinde düzenlenen saldırılarda bir de okul yıkıldı. Olay yerine gelen Sivil Savunma ekipleri ölen sivilin cenazesini ailesine teslim etti ve yaralıları çevredeki hastanelere kaldırdı. Suriye İnsan Hakları Ağı, Esad ve destekçilerinin, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’ne 26 Nisan-27 Temmuz’da düzenlediği saldırılarda 208’i çocuk, 140’ı kadın olmak üzere 781 sivilin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

https://www.furkanhaber.net/asset/img/1/civi-bombası.jpg




0 Yorum

Yorum Yaz