Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan "buğday sıkıntısı yaşanacak" yorumlarına yanıt

Tarım ve Orman Bakanlığı, Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gelişmelere ilişkin, "Başta buğday olmak üzere hububat ve diğer ham maddelerde yeni hasat dönemine kadar arz yönüyle bir eksikliğin olmayacağı öngörülmektedir" açıklamasını yaptı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan "buğday sıkıntısı yaşanacak" yorumlarına yanıt
25 Şub 2022 09:54:17

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, son dönemde Rusya ve Ukrayna arasındaki gelişmeler ve bunun uluslararası hububat ve gıda piyasaları üzerindeki muhtemel etkilerinin yakından takip edildiği belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildri:

"Son günlerde, söz konusu gelişmelerin, buğday başta olmak üzere ülkemizin gıda tedarikinde sıkıntılara yol açacağı yönünde değerlendirmeler yapıldığı görülmektedir.

Başta Rusya ve Ukrayna olmak üzere Karadeniz havzasında bulunan ülkeler, dünya hububat ticaretinde önemli konumda bulunmakta olup, ülkemize sağladığı lojistik avantaj nedeniyle de bu bölge ile olan ticaret hacmi günden güne artış göstermiştir.

Bakanlığımızca yapılan değerlendirme neticesinde; gerek Toprak Mahsulleri Ofisi gerek lisanslı depolar dahil özel sektörün mevcut stokları dikkate alındığında başta buğday olmak üzere hububat ve diğer ham maddelerde yeni hasat dönemine kadar arz yönüyle bir eksikliğin olmayacağı öngörülmektedir." 



0 Yorum

Yorum Yaz