TBMM Komisyonunda Yargı Bağımsızlığı Tartışıldı!

Adalet Bakanlığı’nın 2020 bütçe tasarısı görüşmelerinde “yargı” tartışması yaşandı. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Yargı hiçbir yerden ve hiçbir kimseden emir almaz. Yargının tek emir alacağı yer anayasa ve kanunlardır” dedi. Milletvekili Abdüllatif Şener ise iktidarın yargı eliyle siyaseti dizayn etmeye çalıştığını belirterek Alparslan Kuytul'un neden içerde tutulduğunu sordu.

TBMM Komisyonunda Yargı Bağımsızlığı Tartışıldı!
29 Kas 2019 12:26:31

TBMM'DE YARGI TARTIŞMASI

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül , TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bütçe sunumu yaptı. Komisyonda, “yargı” tartışması yaşandı.

Yargının ideolojisinin adalet olduğunu söyleyen Gül, “Yargı hiçbir yerden ve hiçbir kimseden emir almaz. Yargının tek emir alacağı yer anayasa ve kanunlardır” ifadelerini kullandı.

CHP’li Milletvekili Abdüllatif Şener ise “iktidarın; muhalefeti, farklı düşünenleri, hoşlanmadığı işleri yapanları, basını ve aydınları sindirme, yok etme ve yandaşlaştırma çabası içinde olduğunu” söyledi.

HSK’nin 13 üyesini bir partinin genel başkanının seçtiğini hatırlatan Şener, “Böyle bir ortamda HSK’nin bağımsız olması beklenemez.” ifadelerini kullandı.

Şener, “4500’den fazla hakim savcı hakkında FETÖ iltisakı nedeni ile soruşturma başlatılmış ve Sayın Bakanın da dediği gibi 4000’e yakın hakim ve savcı meslekten atılmıştır. Burada hiç mi kabahat yok? Son 11 ayda 3 bin 702 hâkim ve savcı ataması yapan bir hükümetten bahsediyoruz” diyerek “hükümetin, yargıyı siyasetin yandaşlığına sokabilmek için tomar tomar yargıç aldığını” belirtti. 

ALPARSLAN KUYTUL NEDEN İÇERİDE?

Hükümetin kendisine muhalefet eden herkesi yargı sopasıyla cezalandırdığını anımsatan Şener, Alparslan Kuytul Hoca'nın yargılama sürecindeki hukuksuzlukları açıkladı. Önce dört terör örgütüne üye olmakla suçlandığını söyleyen Şener daha sonra iddiaların düşürüldüğünü ve yöneticisi olmadığı vakfı suç örgütü olarak kullanmakla suçlandığını, savunma hakkının dahi kısıtlandığını söyledi.

Alparslan Hoca'nın yargılanması hakkında "böyle bir yargılama olmaz" diyen Şener konuşmasını, " bu siyasi iktidara kim muhalif ise onu susturmak sindirmek yargının temel görevi haline gelmiştir bu kabul edilebilir bir şey değildir" sözleriyle tamamladı.




0 Yorum

Yorum Yaz