Toplumda Artan Suç Oranlarına Karşı Alparslan Hocadan Yeni Nasihatler!

Alparslan Hoca’nın Bolu cezaevinden gönderdiği yeni nasihatler sosyal medya hesabından paylaşıldı.

Toplumda Artan Suç Oranlarına Karşı Alparslan Hocadan Yeni Nasihatler!
27 Ağu 2019 22:13:24

19 aydır hukuksuz bir şekilde Bolu F tipi cezaevinde tutuklu bulunan Alparslan Hoca, zindandan gönderdiği nasihatler ile toplumu bilinçlendirme çalışmalarına devam ediyor.

Toplumda artan suç oranları ve cinayetler üzerine nasihatlerde bulunan Alparslan hoca; 'Daha hayırlı bir nesil yetiştireceğiz' söylemleri yapılırken daha kötü bir nesil yetiştiğinin vurgusunu yaptı.

Bu olumsuz gidişattan kurtulmasının yolunun cezaların arttırılmasının olmadığını söyleyen Alparslan Hoca; “İnsanların başına istediğiniz kadar bekçiler yerleştirin, eğer bir kutsaldan korkmuyorlarsa suç işlemeye devam edeceklerdir” ifadelerini kullandı.

Ayrıca; “her insanın kalbine "Allah korkusu" bekçisi yerleştirmeli, insanlarımızı İslam’ın üstün ahlakıyla yetiştirmeliyiz. Böylece geçmişte yaşanan "mutluluk asrı" yeniden yaşanabilsin” diyerek topluma huzura götürecek mesajlar verdi.

Alparslan Hocanın zindandan yeni nasihatleri şöyle;

Selamun Aleyküm Ben Alparslan Kuytul...

'Daha hayırlı bir nesil yetiştireceğiz' söylemleri yapılırken daha kötü bir nesil yetişti. Suç oranları, uyuşturucu ve alkol gibi bağımlılık yapan madde kullanımları ciddi oranda arttı.

Şimdi toplumu bu halden kurtarmanın yollarını araştırırken, doğrudan cezaların arttırılmasını öne sürmek doğru değildir. Çünkü kişiyi Allah korkusundan başka hiçbir şey suç işlemekten alıkoyamaz.

İnsanların başına istediğiniz kadar bekçiler yerleştirin, eğer bir kutsaldan korkmuyorlarsa suç işlemeye devam edeceklerdir.

O halde her insanın kalbine "Allah korkusu" bekçisi yerleştirmeli, insanlarımızı İslam’ın üstün ahlakıyla yetiştirmeliyiz. Böylece geçmişte yaşanan "mutluluk asrı" yeniden yaşanabilsin



0 Yorum

Yorum Yaz