TRT/Dijitürk davasında, 3 askeri öğrenci için tahliye kararı

Yargıtay’ın bozma kararı sonrası yeniden görülen TRT/Digitürk darbe girişimi davasında ara karar açıklandı. Üç askeri öğrenci Osman Uludağ, Taha Türedi ve Aykan Perktaş tahliye edildi. Duruşma 1-2-3 Aralık tarihlerine ertelendi. Tahliyelerin ise 1 hafta sonra olacağı belirtildi.

TRT/Dijitürk davasında, 3 askeri öğrenci için tahliye kararı
06 Eki 2021 14:19:30

15 Temmuz darbe girişimi sırasında TRT’nin Ulus’taki yerleşkesi ve Digiturk binasının işgaline ilişkin Yargıtay’ın haklarında verilen hükümlerin bozulmasına karar verdiği 38 sanığın yeniden yargılanmasına devam ediliyor.

Dün görülen duruşmada tanıklar dinlenmiş, dosyaya giren deliller kabul edilmiş ve tahliyeye ilişkin beyanlar alınmış, avukatların büyük bir kısmı da savunmasını tamamlamıştı. Bugünkü duruşmada mahkeme ara kararını açıkladı. Üç askeri öğrenci tahliye edilirken, diğerlerinin tutukluluğunun devamına hükmetti. Duruşma 1-2-3 Aralık tarihlerine ertelendi.

YARGITAY, MAHKUMİYET KARARINI BOZMUŞTU

İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesinin 19 Ocak 2018’de sanıklar hakkında verdiği karar, istinaf mahkemesince hukuka uygun bulunarak, temyiz üzerine dosya Yargıtay 16. Ceza Dairesine gitmişti. Daire, eski albay Hamdi Acar, eski binbaşı Ali Akkaş ve eski yüzbaşı Fatih Aksoy’un da aralarında bulunduğu 20 sanığa “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan verilen ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet hapis cezaları ile 35 sanık hakkındaki beraat hükmünü onamıştı.
Olay tarihinde askeri öğrenci olan 37 sanığa “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan verilen mahkumiyet hükümlerini bozan Daire, bu sanıkların eyleminin “Anayasa’yı ihlal suçuna yardımı” oluşturacağına hükmetmişti. Daire, müebbet hapis cezası alan eski astsubay Mehmet Rauf Çağmar’a verilen cezayı da bozmuştu.



0 Yorum

Yorum Yaz