Yangın, Gelibolu’ya bağlı Tayfur ve Cumalı köyleri arasındaki ormanlık alanda saat 16.28’de başladı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen alevler, Eceabat ilçesindeki ormanlık alanlara da sıçradı. Yangına hem havadan hem de karadan yoğun şekilde müdahale ediliyor.
Çanakkale Valiliği’nin verdiği bilgilere göre, gece boyunca karadan müdahale sürerken sabahın ilk ışıklarıyla birlikte hava araçları da yeniden devreye girdi. Yangınla mücadelede; 12 uçak, 12 helikopter, 75 arazöz, 20 itfaiye aracı, 16 dozer ve 84 destek aracı olmak üzere toplam 985 personel görev yapıyor.
5 KÖY BOŞALTILDI
Çanakkale Valisi Ömer Toraman, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Tayfur yangını nedeniyle 5 köyden toplam 251 kişinin güvenli alanlara tahliye edildiğini, bu kişilerden 112’sinin Eceabat Gençlik Konukevi’nde misafir edildiğini belirtti. Toraman, “Şu an itibarıyla yangın tahliye edilen yerleşim birimlerine sirayet etmemiştir. Ekiplerimiz yangını kontrol altına almak için yoğun gayret gösteriyor” dedi.
Tahliye edilen köylerin Gelibolu’ya bağlı Karainebeyli ile Eceabat’ın Yolağzı, Kumköy, Büyükanafartalar ve Küçükanafartalar köyleri olduğu açıklandı.