Türk ve İsrail Dışişleri Bakanları 13 yıl sonra ilk kez telefonda görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun İsrailli mevkidaşı Yair Lapid'i aradığı bildirildi. Türk ve İsrail Dışişleri Bakanları böylece 13 yıldır ilk kez bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiş oldu.

Türk ve İsrail Dışişleri Bakanları 13 yıl sonra ilk kez telefonda görüştü
21 Oca 2022 17:31:43

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun Covid-19’a yakalanan İsrailli mevkidaşını “geçmiş olsun” dileklerini iletmek için telefonla aradığı belirtildi. İsrail Dışişleri Bakanı Lapid Covid-19 rahatsızlığını hafif semptomlarla atlatmıştı.

İsrail’in Jerusalem Post gazetesinde yer alan haberde, iki ülkenin dışişleri bakanları arasında 13 yıl aradan sonra ilk kez böyle bir temas kurulduğu hatırlatıldı. Türkiye Dışişleri Bakanlığı görüşmeye ilişkin herhangi bir bilgi paylaşımında bulunmaktan kaçındı.

Telefon görüşmesi, AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail’e karşı olumlu mesajlar vermesinden bir kaç gün sonra gerçekleşti.

Erdoğan Salı günü yaptığı açıklamada, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile görüşebileceğini belirtmişti. Erdoğan ayrıca, Biden Yönetiminin Doğu Akdeniz’de Yunanistan, İsrail ve Kıbrıs’a EastMed doğalgaz boru hattını inşa etme konusundaki ortak planlarını desteklemediklerini bildirmesinin ardından Türkiye üzerinden Avrupa’ya geçecek bir doğalgaz boru hattı üzerinde İsrail ile çalışmaya hazır olduklarını kaydetmişti.

İsrailli bir yetkili gazeteye yaptığı açıklamada İsrail Cumhurbaşkanının Türkiye’ye bir ziyaret düzenlemesi üzerinde durulduğunu doğruladı.



0 Yorum

Yorum Yaz