• Anasayfa
  • ANALİZ Haberleri
  • Türkiye’de Yapılan Zulümleri Cesurca Konuşan Alparslan Kuytul Hocaefendi, Sürekli İfadeye Çağrıldığını Söyledi

Türkiye’de Yapılan Zulümleri Cesurca Konuşan Alparslan Kuytul Hocaefendi, Sürekli İfadeye Çağrıldığını Söyledi

Türkiye’de yapılan zulümleri cesurca konuşan Alparslan Kuytul Hocaefendi, Akp ile ilgili yaptığı son konuşmalarından sonra sürekli ifadeye çağrıldığını ve mahkeme yoluyla kendisini susturmaya çalıştıklarını söyleyerek, "Ne yaparsanız yapın, hakkı konuşmaya devam edeceğim!” dedi ve tavrını net bir şekilde ortaya koydu.

Türkiye’de Yapılan Zulümleri Cesurca Konuşan Alparslan Kuytul Hocaefendi, Sürekli İfadeye Çağrıldığını Söyledi
20 Oca 2018 01:56:06

Alparslan Kuytul Hocaefendi, canlı yayında gerçekleştirdiği tefsir dersi sonrasında kendisine yöneltilen sorulara cevap verdi. Hocaefendi’ye yöneltilen, “İfade vermek için savcılığa gittiğinizi sosyal medyadan duyduk. Son durum hakkında bize bilgi verebilir misiniz?” sorusuna verdiği cevapta, hemen hemen her gün ifadeye çağrılarak bıktırılmaya çalışıldığı ifade etti.

Hocaefendi kendisini mahkeme yoluyla susturmaya çalışanlara, “Ne yaparsanız yapın hakkı konuşmaya devam edeceğim” diyerek tavrını net bir şekilde ortaya koydu. “Onlar, beni mahkemelerle uğraştırarak susturmak istiyorlar. Üst üste dosyalar, mahkemeler gelmeye başlıyor."

Hocaefendi’nin Mersin’de yaptığı, son dönemde memlekette zulmün iyice arttığına değindiği konuşmasında bu gidişattan sorumlu tuttuğu AK Parti Hükümeti hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunarak AKP’nin adının ‘ZKP: Zulümle Kalkınma Partisi’ olarak değiştirilmesi gerektiğini vurgulamıştı. Ayrıca bu konu ile ilgili video, birçok haber sitesi dahil sosyal medyada yayılarak Türkiye gündeminde büyük yankı uyandırmıştı.

 

ZULÜMLERİNE ZULÜM DEYİNCE, YANLIŞLARINI REDDEDİNCE HER GÜN BİR DOSYA DAHA GÖNDERİYORLAR

 

Hocaefendi, "Sen bize AKP değil, ZKP dedin" diyorlar. Evet dedim, diyorum da. Aleyhinizde konuşan herkesi susturmanız, ZKP olduğunuzun en büyük delilidir! Bildiğiniz gibi İskenderun olayına 1,5 sene oldu. 1 ay kadar evvel mahkeme başlattılar. Adana’daki olaya 8-9 ay oldu. Tenkit edince mahkeme açtılar.

Geçen hafta ben de dâhil 10-15 kişiye 914 lira para cezası kesildiğini söylemiştim. Ben öyle biliyordum, buradan aşağı indiğimde arkadaşlar bana evrakı gösterdiler 96 kişiymiş. Sadece para cezası da değil, kendilerince başka şeyler de eklemişler, onlardan dolayı da mahkeme açıyorlar" dedi.

 

ALÇALMAYIN BU KADAR, İFTİRA ATMAYIN

 

Alparslan Kuytul Hocaefendi, 15 Temmuz’da darbeye karşı çıkan halka, cani dediği şeklinde iftira atıldığını söyleyerek asıl meselenin hükümeti tenkit etmesi olduğunu ifade etti.

Televizyonları üzerime saldırttılar, gazeteleri ile saldırdılar, iftiralar attılar. Ben 15 Temmuz’da darbeye karşı çıkan halka cani demişim! Ben, askerlerin kafasını kesenlere cani dedim, halka cani demedim. Alçalmayın bu kadar, iftira atmayın. Ahireti unutmuşlar. Eğer ben İslam’ı bilmesem böyle Müslümanlara bakıp İslam’dan soğurdum. Şu memlekette nice dinsizlerin dinsiz olmasının sebebi böyle Müslümanlardır. Göz göre göre bizimle uğraşıyorlar. Mahkemeler açıyorlar, televizyonlarıyla ve gazeteleriyle saldırıyorlar, iftira üzerine iftira atıyorlar. Bütün mesele; onları tenkit etmem. Akılları başlarına yeni gelmiş, yıllar evvel yaptığım konuşmaları çıkarıp onlardan dolayı ifadeye çağırıyorlar.

 

BEN İSLAM HUKUKU AÇISINDAN BAKIYORUM

 

Hocaefendi, ifadeye çağrıldığı meselelerde suç teşkil eden bir şey olmadığının avukatlarca da ifade edildiğini söyledi ve “Demokrasi diyorsunuz, fikir özgürlüğü diyorsunuz ben de görüşümü söylemişim hepsi bu” dedi.

Önce emniyete çağrılınca, savcılıkta ifade vermek istediğimi söyledim. Savcılıkta ifade verdim. Benim konuşmalarımı altı yerden kırpmışlar, “Neden böyle dedin? İfade ver” diyorlar. “Savcı Bey, bu soruları siz mi hazırladınız? Bunları siz mi böyle kestiniz? Yoksa emniyet mi?” diye sordum. Emniyet dedi. “Emniyet hazırlar, bana getirirler ben onların arasından sadece birkaç tanesini seçtim. Yoksa onlara kalsa…” dedi. Yani onlar daha neler neler, her cümleyi yazmışlar. Hepsinden mahkeme açmak istiyorlar. Savcı, “Ben onların çoğunu kabul etmedim” dedi.  Kabul ettiği şeylerde de bir şey yok. Herhalde kendince en kötü olanları seçmiş tahmin ediyorum. Onlara da kaç tane avukat baktı, “bunlarda bir şey yok” dedi. Ben İslam hukuku açısından bakıyorum bunda bir şey yok. Demokrasi diyorsunuz, fikir özgürlüğü diyorsunuz ben de görüşümü söylemişim hepsi bu…

Oraya ifade verdik, dün karakoldan aradılar. Bugün sabah başka bir ifade için tekrar aradılar. Neden hepsini bir defada istemiyorsunuz? Maksat, her seferinde karakola, emniyete, adliyeye gideyim. Kıyamet günü Allah da size böyle muamele edecek. Kimsenin yaptığı yanına kalmaz. 

Etiketler:   dosya


2 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    nafi 01 Oca 1970 02:00:00

    Pakistanlı Dr. İşân Hüseyni yaptığı büyük hizmetlerden dolayı ödül almak için uluslararası bir konferansa gidiyordu. Uçağa bindi. Ancak havada bir arıza olmuş ve yıldırım çarpması sonucu uçak en yakın havaalanına inmek zorunda kalmıştı.rnrnBir sonraki uçak 16 saat sonra kalkacaktı. Sinirlendi ve "O toplantıya muhakkak yetişmem lazım. 16 saat bekleyemem" diye bağırdı.rnGörevliler gideceği şehrin 6 saat uzaklıkta olduğunu ve isterse araba kiralayarak gidebileceğini söylediler.rnrnAcele yola çıktı ama aksilik bu sefer de yolda şiddetli yağmurdan göz gözü görmez olmuş ve selden dolayı araç gidemez olmuştu.rnYol kenarında eski bir evin kapısını çalıp hızla içeri girdi. Yaşlı bir kadın içeride oturuyordu. Süratle ona "Telefonu verir misin telefon etmem lazım" dediğinde kadın tebessüm ederek dedi ki: "Görmüyor musun evladım ne telefonu. Burada ne telefon ne de elektrik var. Geç az dinlen, yemek ye, çay iç sonra düşünürsün bu işleri"rnrnAdam çaresiz az ısınarak yemek yedi ve çayını yudumlarken yaşlı kadın namaz kılıp uzun uzun dualar etti.rnrnDikkatle baktığında kadının bir beşiği salladığını ve beşikte çok küçük bir bebeğin hareketsiz durduğunu gördü. "Kimin bu bebek anacığım? Hayırdır bu kadar uzun ağlayarak dua ettin"rnrnYaşlı kadın:rn"Hem annesi hem de babasından yetim olan torunumdur. Ağır hastalığı var. Bölgedeki hiçbir doktor çaresini bulamadı. İşan Hüseyni adlı bir doktor var. Çaresi ondadır dediler. Ancak çok uzakta olduğundan birkaç gündür Allah'a dua ediyorum ki Allah bu bebeğin işini kolaylaştırsın.rnrn- Doktor Hüseyni ağlayarak dedi ki "Kalk anacığım. Allah senin duanı kabul etti. Senin duan yıldırımlar çaktırıp uçağı yere indirdi. Seller akıttı ve sonunda beni size ulaştırdı. Dr. İşan Hüseyni benim. Allahın kullarına böylece isteğini ulaştıracağına kalpten iman ettim. Bütün yollar kapanınca yeri göğü yaratana sığın. Onun iltiması dua"

  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    gulsum katlug 01 Oca 1970 02:00:00

    hocamin zamanini alanlari rabbim sana sikayet ediyorum


Yorum Yaz