Valilikten Alparslan Hoca'nın Sevenlerine Destek Verme Yasağı

Adana Valiliği, 5 Aralık mahkemesi öncesi ve sonrasında Furkan Gönüllülerinin Alparslan Hocaya destek içerikli olan tüm etkinliklerini yasakladığını duyurdu.

Valilikten Alparslan Hoca'nın Sevenlerine Destek Verme Yasağı
29 Kas 2019 19:00:07

Adana Valiliği, Alparslan Hocanın tahliye edildikten saatler sonra siyaseten tekrar tutuklandığı davanın 5. duruşması öncesinde ve sonrasında, Furkan Gönüllülerinin destek amaçlı bir araya gelmesini yasakladı.

Adana Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı kurucusu Alpaslan Kuytul'a destek olmak isteyen şahısların basın açıklaması, gösteri ve benzeri tüm etkinlikleri yapmasının 15 gün süreyle yasaklandırıldığı bildirildi.

22 aydır meşru düzlemde Alparslan Hocaya destek sunmak amacıyla yapılan eylemlerin yasaklandığı açıklama şu şekilde;

"İlimiz sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyeti kamu esenliğinin sağlanması amacıyla; vakfın kurucusu ve manevi lideri konumunda bulunan Alparslan Kuytul'a ve Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı yöneticilerine destek vermek amacıyla, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı adı altında bu vakıf ile irtibatı ya da iltisakı bulunan şahıslar tarafından, 1 Aralık Pazar günü saat 01.00'den başlayarak 15 Aralık Pazar günü saat 23.59'a kadar, ilimiz genelinde park, bahçe, genel yollar, kamu binaları önleri, STK önleri, umuma açık ve kapalı alanlarda umuma açık veya kapalı yer toplantıları, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, stant, çadır kurma, bildiri dağıtma, afiş asma, yazılama, trikleme ve bu gibi tüm faaliyetlerin eylem etkinliklerin yapılmasının ve bu amaçla şehir merkezine gelebilecek olan şahısların ve araçların Adana il merkezine girişleri yasaklanmıştır" 




0 Yorum

Yorum Yaz