Whatsapp'tan Korona Güncellemesi

Sosyal mesajlaşma platformu WhatsApp, sosyal izolasyonun sürdüğü günlerde uygulamasına 2 yeni özellik ekledi.

Whatsapp'tan Korona Güncellemesi
23 Nis 2020 09:04:08

Facebook bünyesinde bulunan dünya genelinde yaygın olarak kullanılan sosyal mesajlaşma uygulaması WhatsApp, sistemine iki yeni uygulamasıyla gündeme geldi.

İlk yenilik özellikle salgın sonrası işini evine taşımak zorunda kalanları yakından ilgilendiriyor.

Koronavirüs salgınının yayılma hızını azaltmak için dünya genelinde on milyonlarca kişi evlerine çekilmiş durumda. Haliyle pek çok kişi çalışmak için video konferans uygularını kullanıyor.

Ancak WhatsApp’ın bu alanda sadece 4 kişi ile görüntülü konuşmaya izin vermesi eleştirileri de beraberinde getiriyordu. Görünün o ki WhatsApp sosyal izolasyon ile birlikte değişen kullanıcı alışlanlıklarına ayak uydurmak için ilk adımı attı.


Platform video konferanstaki sınırı genişletti. Yapılan açıklamaya göre WhatsApp üzerinde yapılan görüntülü konferanstaki maksimum kişi sayısı 4’ten 8’e yükseltme kararı aldı.

Beta sürümündeki bu özelliğin önümüzdeki günlerde hem iOS hem de Android uygulaması üzerinden kullanıcıların hizmetine sunulması bekleniyor.

İkinci özellik ise WhatsApp ile Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) ortak çalışması. WhastApp karantinada kalmanın önemine dikkat çekmek için karantina ile ilgili 21 yeni sticker’ı platforma entegre edeceğini duyurdu.

Söz konusu sticker’ların da önümüzdeki günlerde kullanıma sunulması bekleniyor.



0 Yorum

Yorum Yaz