Yahudi yerleşimciler Filistinlilerin buğday tarlalarını ateşe verdi

Yahudi yerleşimciler dün sabah, Nablus'un güneyindeki Kusra beldesinde Filistinlilerin buğday tarlalarını ateşe verdi.

Yahudi yerleşimciler Filistinlilerin buğday tarlalarını ateşe verdi
10 Haz 2022 20:22:29

Yahudi yerleşimciler dün (9 Haziran Perşembe) sabah, Nablus'un güneyindeki Kusra beldesinde Filistinlilerin buğday tarlalarını ateşe verdi. 

Batı Şeria'nın kuzey kesiminde Yahudi yerleşimini takip dosyasından sorumlu olan Gassan Dağlas, yerleşimci grupların Kusra beldesinde buğday tarlalarını ateşe verdiklerini, ancak itfaiye ekiplerinin hızlı bir şekilde müdahale ettiğini, bölgenin ahalisinin yardım ve desteğiyle kasten çıkarılan yangının kontrol altına alındığını söyledi. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, Dağlas, yerleşimci grupların son dönemde özellikle Nablus'un kırsal bölgesinde faaliyetlerini artırdığına, bunun bölgede yeni bir yerleşim alanı oluşturma çabalarıyla eş zamanlı olarak meydana geldiğine dikkat çekti. 

Kısa adı ARIJ olan Kudüs Uygulamalı Araştırma Enstitüsü (Applied Research Institute - Jerusalem) Genel Müdürü Cad İshak tarafından yapılan açıklamada Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde 199 Yahudi yerleşim merkezi, 220 gecekondu tarzı yerleşim bölgesi bulunduğu ve buralarda toplam 913 bin Yahudi yerleşimcinin ikamet ettiği bilgisi verilmişti.

Uluslararası yasalara göre yerleşim merkezlerinin tamamı gayri meşru sayılıyor. İsrail yönetimi bu yerleşim merkezlerinin tamamını Filistinlilerin arazilerini hukuksuz yollarla gasp etmek suretiyle inşa etmiş durumda. 

Kaynak:Mepa News



0 Yorum

Yorum Yaz