YÖK'ten acil corona virüs toplantısı

İstanbul'da Kadir Has Üniversitesi eğitime ara verirken Bahçeşehir Üniversitesi ise eğitime online olarak devam edeceğini açıkladı. YÖK Başkanlığı, 207 üniversite rektörünü corona virüsle ilgili acil toplantıya çağırdı.

YÖK'ten acil corona virüs toplantısı
11 Mar 2020 16:50:19

İstanbul Kadir Has Üniversitesi, Türkiye’de ilk corona virüs vakasının görüldüğünün açıklanmasının ardından eğitime ara verdi.

Üniversite yönetiminin öğrenciler ve çalışanlarla paylaştığı e-posta'da, 6-10 Nisan arasında yapılacak bahar dönemi yarı yıl tatilinin, corona virüs tedbiri nedeniyle bugün öğleden itibaren başlayarak 20 Mart'a kadar süreceği belirtildi. Açıklamada derslerin 23 Mart Pazartesi başlayacağı aktarıldı.

Bahçeşehir Üniversitesi'nin de öğrencilerin ve akademisyenlerin kampüse gelmemesi, derslere evden online canlı yayınla katılması kararı aldı. Karar, öğrencilere ve akademik kadroya da bildirildi.

Boğaziçi Üniversitesi de tatil kararı aldı

Boğaziçi Üniversitesi de 20-26 Nisan tarihleri arasında planlanmış olan bahar tatilini, corona virüs nedeniyle 16-29 Mart tarihleri arasına alındığını bildirdi.

Boğaziçi Üniversitesi, Senato ve Üniversite Yönetim Kurulu’nun ortak kararı ile koronavirüs önlemleri çerçevesinde 20-26 Nisan tarihleri arasında planlanmış olan bahar tatilini, 16-29 Mart tarihleri arasına alındığını bildirdi. Öte yandan Senato’nun, akademik takvimde yapılacak değişiklikler üzerinde çalışmakta olduğu kaydedildi.

YÖK'ten acil corona virüs toplantısı

Öte yandan, YÖK Başkanlığı, 207 üniversite rektörünü corona virüs'le ilgili üniversitelerin durumunu değerlendirmek için bu akşam saat 18:00'de Ankara'ya acil toplantıya çağırdı.

Sözcü'den Sultan Uçar'ın haberine göre, üniversitelerin tamamında ne yapılacağı akşam saatlerinde Yükseköğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç ve 207 üniversite rektörünün ortak kararıyla kesinleşecek. 

Sağlık Bakanlığı’yla görüşmelere devam eden 18 milyon öğrencinin okuduğu Milli Eğitim Bakanlığı’nın ise 6-10 Nisan 2020’de yapılması önceden planlanan 2. ara tatilin bu aya alınmasının planlandığı öğrenildi.





0 Yorum

Yorum Yaz