Yusuf Tapan ve Haydar Akoraler'in Avukatlarından Çarpıcı Açıklamalar!

Adana Emniyetinde insanlık dışı işkencelere maruz kalan Furkan Gönüllülerinin avukatları, delil yetersizliğine rağmen tutuklu yargılamaları devam eden gönüllülerin son durumunu Furkan Tv özel yayınında anlattı.

Yusuf Tapan ve Haydar Akoraler'in Avukatlarından Çarpıcı Açıklamalar!
19 Kas 2021 12:25:38

Adana Emniyetinde insanlık dışı işkencelere maruz kalan ve yaklaşık 2 aydır tutuklu yargılanan Furkan Gönüllülerinin avukatları, 4 gönüllünün son durumunu Furkan Tv özel yayınında anlattı.

Gönüllülere isnat edilen suçların somut bir gerekçeye dayandırlmadığını ve dosyada, kolluğun kendisiyle çelişen tutarsızlıklarının olduğunu belirten Avukat Yusuf Işık:

"Kolluğun iddiasına göre 'Kaçırma güzergahı'nı krokiye aktarıldığında şöyle bir çelişki ortaya çıkıyor; müvekkillerimiz saat 17.21 sularında Yurt Camii'nden çıkıp 17.24'te Koray Sarısaçlı'nın iş yerine hareket ettiklerini ve kendilerine 4-5 dakika sonra kendilerine anons geçildiğini söyleyip kaçırma hadisesinin bu süre içinde gerçekleştiğini iddia ediyorlar.

Kolluğun iddiasına göre, söz konusu araç camiye plakasız araçla geliyor ancak 17.24'te olay yerini gösteren kamera görüntsünde aracın plakalı olduğu fark ediliyor. Kolluğun iddia ettiği 4-5 dakikalık sürede; camiden çıkıp orada bir müddet bekleniyor, plakayı takma hadisesi, yolda gittikleri zaman içerisinde müsait bir yerde durup plakayı tekrardan takma süreci ve Koray Sarısaçlı'yı kaçırma olayının gerçekleştiğini öne sürüyor.

Yanı sıra, kolluğun çizdiği krokiyi google maps ortamında açtığımızda aradaki mesafeyi 1,9 km olarak gösteriyor. Bu mesafe trafiksiz olarak, en iyi şartlarda 9 dakikada gidiliyor. Bu akıl ve mantıkla çelişen gerekçeleri ortaya koyduğuzda müvekillerimizin serbest kalmasını umarken hakim, kolluğun adeta delil yaratma amacını ve hasmane tutumunu görmez gelerek ne yazık ki haksız tutukluluğa karar verdi." ifadelerini kullandı.



0 Yorum

Yorum Yaz