Adana Emniyeti Yanlış İstihbarat Mı Verdi?

Dün Adana’da kaçak et operasyonu şeklinde basına yansıyan olayda ruhsatlı bir firmanın sağlıklı 38 ton eti imha edilmişti. Hukuksuz bir şekilde gerçekleşen baskın ve ardından etlerin hemen imha edilmesi akıllara, 'Adana Emniyeti Furkan Vakfı için yanlış istihbarat mı verdi?' sorusunu getirdi.

Adana Emniyeti Yanlış İstihbarat Mı Verdi?
21 Ağu 2020 13:59:51

'Adana'da kaçak et operasyonu' diye çıkan haberlerde "Furkan Vakfı’nın ‘fakirlere dağıtacağız’ diye topladığı etler, satılması planlanırken yakalandı" şeklinde iddialar yer almıştı. Söz konusu haberlerin yalan olduğunun ortaya çıkması üzerine skandal büyümeye devam ediyor.

Et Kaçak Değilmiş?

Firma sahibi Mehmet Damar’ın yaptığı açıklama ile etlerin tamamının kesim raporu olmasının yanında firmanın da gerekli tüm ruhsatlarının olduğu öğrenildi.

Neden Furkan Vakfı?

Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün bu itlafı neden bu kadar acele yaptığı kafaları karıştırırken etlerin Furkan Vakfı'na ait olduğu iddiasının sadece o esnada orada bulunan bir vatandaşa dayanarak yapılması diğer bir skandalı ortaya çıkardı. 

Adana Emniyeti'nde Yanlış İstihbarat Mı Var?

Yaşanan hukuksuzluklar ve olayın medyaya yansıma şekli, 'Adana Emniyeti içinde Furkan Vakfı'na düşmanlık yapmak isteyen kişiler tarafından oluşturulmuş yanlış bir istihbarat mı var?' sorularını gündeme geldi. 

Milyonluk Zararı Kim Tazmin Edecek?

Furkan Vakfı'na yönelik bu düşmanlık sebebiyle bir vatandaş mağdur edilerek milyonluk zarara uğratıldı. 

Firma sahibinin, Ankara’da tedavi gören ve kanser hastası olan babasının başındayken deposuna kapısı kırılarak usulsüzce girildiğini ve etlerinin sorumsuzca imha edildiğini duyduğunu açıklaması vicdanları bir kez daha yaraladı.

Yaşanan hukuksuzluklar ve mağduriyet ile ilgili yetkililerden henüz bir açıklama yapılmadı.

Firma sahibinin açıklaması şu şekilde;





0 Yorum

Yorum Yaz