Alparslan Hoca: Alimler Zalimlerin Dini Kullanmalarına İzin Vermezler!

Alparslan Kuytul Hoca yayınlanan son ses kaydında “Alimler zalimlerin mazlumları sakinleştirmek için dini kullanmalarına izin veremezler. Din zalimlerin mazlumları uyutma ve sakinleştirme aracı değildir. Gerçek din insanları uyutmaz, uyandırır.” dedi.

Alparslan Hoca: Alimler Zalimlerin Dini Kullanmalarına İzin Vermezler!
19 Ağu 2019 16:31:11

Alparslan hoca telefonla görüş hakkına gelen yasağın kaldırılmasından sonra gerçekleştirdiği konuşmasında sevenlerine nasihatte bulunduktan sonra alimlerin toplumdaki görevinden bahsetti.

Zalime zalimsin dediği için yaklaşık 19 aydır tutuklu yargılaması devam eden Alparslan Hoca “Alimlerin vazifesi dini kendi saltanatlarını sürdürmek için kullanan zalimleri durdurmaktır” ifadelerini kullandı.

Alparslan Hocanın konuşmasının ilgili kısmı:

Ve bazı insanlar dini kullanıyorlar layık olmadıkları yerlerde bulunuyorlar, zalimler de tarih boyunca dini kullanmışlar ve dini her zaman kendi saltanatlarını sürdürmek için bir araç olarak kullandılar. Alimlerin vazifesi de bunu durdurmaktır. Alimler mazlumları sakinleştirmek için dini kullanmalarına izin veremezler. Din zalimlerin mazlumları uyutma ve sakinleştirme aracı değildir. Eğer bu şekilde kullanılıyorsa o din gerçek din değildir. Yani o anlatılan din gerçek din değildir. Gerçek din insanları uyutmaz, uyandırır. Eğer birilerinin anlattığı din insanları uyutan bir din ise o din gerçek bir din olamaz.



0 Yorum

Yorum Yaz