103 ülkeden 65 binden fazla Türkiye vatandaşı getirildi

​Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Coronavirus nedeniyle şu ana kadar 103 ülkeden 65 binden fazla Türkiye vatandaşının getirildiğini ve önümüzdeki gönlerde de tahliye işlemlerinin devam edeeğini belirtti.

103 ülkeden 65 binden fazla Türkiye vatandaşı getirildi
05 Mayıs 2020 14:29:30

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, bakanlık binasında bulunan Covid-19 Koordinasyon ve Destek Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu, Covid-19 ile içeride mücadele ederken dışarıya da yardımlarda bulunulduğunu belirtti.

Dünyada Coronavirus salgını yaygınlaşmaya başlayınca Türkiye'ye tahliye talepleri olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, taleplere duyarsız kalmayacaklarını belirterek şöyle konuştu:

"Bugüne kadar 103 ülkeden 65 binden fazla vatandaşımızı bu tahliyelerle birlikte ülkemize döndürdük ve 16 Nisan’da ikinci tahliyeyi başlattığımızı duyurmuştuk. O günden bu yana da 83 ülkeden 157 seferle 30 bine yakın vatandaşımızı ülkemize döndürdük. Önümüzdeki günlerde yine vatandaşlarımızı getirmeye devam edeceğiz. Tahliyeler başlayınca dönmek isteyen vatandaşlarımızın da sayısı arttı. Bugünlerde ise tersine dönmek isteyen vatandaşlarımız da oldu. Normalleşme başlayan ülkelerde örneğin Irak’ta normalleşme başlayınca Irak’tan birkaç hafta önce buraya getirdiğimiz bazı vatandaşlarımız Irak’a tekrar dönmek için bizden yardım istediler. Bunu da Irak makamlarıyla temas halinde olan sürdüreceğiz."

"Yurt dışında 473 vatandaşımız hayatını kaybetti"

Salgın nedeniyle ÅŸu ana kadar yurt dışında olan 473 vatandaşın hayatını kaybettiÄŸini söyleyen Ã‡avuÅŸoÄŸlu, "Cenazelerin 350'den fazlasını ülkemize getirdik, diÄŸerleriyle de ilgili iÅŸlemleri yürütüyoruz. Düzenli uçuÅŸlar olmadığı için kargo uçaklarıyla vatandaÅŸlarımızın cenazelerini getirebiliyoruz ve oradaki iÅŸlemler bittikten sonra yurtdışında Sivil Toplum KuruluÅŸları ve misyonlarımız ile çok iyi bir iÅŸbirliÄŸi içerisinde vatandaÅŸlarımızın cenazelerinin Türkiye'ye gelmesini saÄŸlıyoruz." ifadelerini kullandı. 




0 Yorum

Yorum Yaz